Senad Hadžifejzović Foto: N1

Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar, urednik i osnivač „Face TV“ povodom napada na roditelje dece srpske nacionalnosti koja su u Sarajevu učestvovala na fudbalskom turniru kaže za Danas da je ovaj slučaj plod matrice iz koje dolaze i drugi slični slučajevi – pucanje na dečaka i mladića srpske nacionalnosti na Kosovu, uriniranje po Dašnica džamiji u Bijeljini, presecanje kablova u Sabornoj crkvi u Mostaru.

Hadžifejzović postavlja dva pitanja, iz kojih se, kaže, može dobiti više odgovora.

„Postavljam dva pitanja a iz njih možete dobiti vise odgovora. Prvo, ko je taj koji je desetogodišnje dečake iz Splita naučio, nagovorio da u sred Sarajeva vrište „ubij Srbina“? Drugo, ko je taj koji je dvadesetsedmogodišnje konje nagovorio, poslao da napadnu roditelje malih sportista“, pita ovaj novinar u izjavi za Danas.

Naš sagovornik daje i odgovore.

„Vjerovatni, tačni odgovori: I klince i konje je upotrijebila politika. Dodik je bijednom paradom molio Boga da krene napad i anarhija, a Izetbegović, koji gubi vlast, čak na papiru, u saopštenju i napiše da će doći anarhija ako on ode s vlasti“, ukazuje Hadžifejzović.

On smatra da ovaj slučaj ne treba gledati odvojeno od ostalih sličnih incidenata – pucanje na dečaka i mladića srpske nacionalnosti na Kosovu, uriniranje po Dašnica džamiji u Bijeljini, presecanje kablova u Sabornoj crkvi u Mostaru.

„I ona kretenčuga koja je pišala po džamiji u Bijeljini je iz iste priče, matrice. I ono presijecanje kablova srpskoj crkvi u Mostaru, pa oni pucnji na srpskog dječaka i momka na Kosovu, sve to nije slučajno i nijedno ne smijemo posmatrati odvojeno, sve je to već viđen koncept: Hajmo pišati po svetinjama, idemo trovati djecu, malo pucati po klincima, malo bockati noževima, malo sjeći kablove… Ko to radi? Oni koji su baš tim metodama i došli na vlast. Oni su spremni da ostanu na vlasti preko naše djece. Nisu to njihova djeca, njihova džamija, njihova crkva. Ni struja nije njihova“, poručuje Hadžifejzović.

U Sarajevu se održava fudbalski Tradicionalni junior kup Sarajevo, na kome učestvuju deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i Dugo Selo iz Zagreba, u hotel u kom su smešteni gosti iz Srbije, a koji se nalazi u naselju Ilidža, upala je grupa od desetak maskiranih huligana, bacila biber sprej, a kada su roditelji izašli za njima na parking, tamo ih je sačekala još veća grupa huligana koji su ih gađali bakljama, a jedan od roditelja je zadobio ubodne rane, prepričavali su napadnuti roditelji.

BONUS VIDEO Ivan Stojimirović: Kako je došlo do incidenta u Sarajevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar