Foto: Privatna arhiva

Događaj ostavio region u šoku.

Ceo region je ostao u šoku kada je stigla vest iz Sarajeva da su napadnuti roditelji dece koja nastupaju za fudbalski klub Zvezdara na turniru u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Strašan napad na turniru u Sarajevu dogodio se u subotu uveče kada su lokalni huligani suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje maloletnih dečaka iz Srbije, koji su igrali za ekipu FK Zvezdare na „Šampion junior kupu“.

PROČITAJTE JOŠ

Otac jednog dečaka uboden je dva puta u zadnji deo tela i nogu.

Ostali roditelji su uspeli da se odbrane, pa je jedan huligan dobio nekoliko udaraca. Deca su prošla bez povreda, a jedna osoba je uhapšena, a više privedeno.

„U pitanju je Tradicionalni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smešteni. Na parkingu je grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“, ispričao je jedan od orditelja za Nova.rs.

Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vreme dobio pomoć.

„Na svu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbeđeni od strane policije“.

Objasnio je i detalje sa mesta nesreće.

„Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je pocepana jakna i on kaže gde i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem“.

Deca su izbegla napad, ali za dlaku.

„Drago nam je bilo da su deca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Deca su završila utakmicu 10 minuta pre toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a deca na levu. Deca verovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom“.

Čitavom događaju je prethodila i skandalozna scena kada je krenulo skandiranje „ubij Srbina“ od strane dečaka na jednoj od utakmica u „Šampion junior kupu“.

Dečaci su se poređali pored terena, zagrlili i krenuli da skaču i skandiraju.

Na snimku se može čuti i muški glas koji im dobacuej „ko vam je to rekao da pevate“.

Foto: Privatna arhiva

Prema rečima jednog od svedoka svih nemilih scena, skandalozno skandiranje dogodilo se na utakmici jedne beogradske škole fudbala.

„To skandiranje se dogodilo na utakmici beogradske Škole fudbala ‘Nika T6’. Skandirala su deca iz Splita, 2015. godište, a njihov trener je bio korektan i odmah ih je umirio“, rekao je sagovornik „Kurira“.

Novinarka N1 je stupila u kontakt sa jednim od roditelja koji je otkrio šta su im hiligani rekli neposredno pre napada.

“Rekli su ‘samo smo vas Srbe čekali’. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad. Deca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovde, nismo došli da pravimo incidente“, rekli su roditelji za N1.

Nasilje su osudili i lokalni političari.

Povodom celog slučaja oglasio se i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

„U kontaktu sam sa ministrom MUP-a Kantona Sarajevo Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem povodom napada na posetioce dečijeg fudbalskog turnira na Ilidži. Očekujem skoro privodjenje napadača na goste iz Beograda“, rekao je Forto.

On je dodao da je „Sarajevo otvoren grad i da će tako i ostati“.

BONUS VIDEO Tuča francuskih i marokanskih navijača sa policijom u Bordou

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare