Foto: Privatna arhiva

U Sarajevu, na dečijem fudbalskom turniru, napadnuti su roditelji dece koja nastupaju za fudbalski klub Zvezdara.

Grupa maskiranih huligana su suzavcima, bakljama i noževima napali roditelje, dok je jedan od njih čak uboden dva puta u zadnji deo tela i noge.

Na sreću, ostali roditelji su uspeli da se odbrane, pa je i jedan huligan dobio nekoliko udaraca. Deca su prošla bez povreda, a jedna osoba je uhapšena, a više privedeno.

Na roditeljima i klubu je sledila velika odluka, da li će nastaviti svoj put u „Šampion junior kupu“, i kada će se bezbedno vratiti u Srbiju i Beograd.

PROČITAJTE JOŠ

Sekretar Fudbalskog kluba Zvezdara Ivan Stojimirović je za Nova.rs rekao da se dan nakon nemilih događaja osećaju bezbedno i da će nastaviti da igraju na turniru.

„Dobro smo, više se ne plašimo i sve je pod kontrolom. Nastavili smo takmičenje i po završetku utakmice smo odlučili da se vratimo u Beograd“, rekao je Stojimirović za Nova.rs.

Foto: Privatna arhiva

Sve je šokiralo to što se sve dogodilo na dečijem turniru, mestu gde se mališani najlepše osećaju, kada se takmiče i upravo su oni bili glavni razlog za ostanak u Sarajevu i nakon strašnog napada.

„To smo odlučili zbog dece, da odigraju ono što su izborila na terenu i nakon toga idemo nazad.“

Stojimirović je otkrio i kako se osećao neposredno posle napada huligana. Policija je odmah reagovala i brzo je stigla na lice mesta, i sve do kraja večeri su ih bezbedno čuvali.

„Bilo je sve u redu. Na početku smo bili iznenađeni što se to desilo na dečijem turniru, ali sredilo se brzo. Došla je policija i obezbedila je sve, tako da smo nakon toga bili mirniji.“

Iako su pretrpeli velike traume, dečaci su uspeli da stignu do četvrtfinala i pokazali su da su sport i volja uvek jači od svega.

Foto: Privatna arhiva

„Trebalo bi da se vratimo večeras oko 12. Stigli smo do četvrtfinala za dve generacije i zavisi šta uradimo nakon toga se vraćamo za Beograd.“

Na veliku radost svih, svi su sve bolje, pa čak i izbodeni roditelj, koji je prošao najgore.

„Svi su dobro, kao i povređeni roditelj koji se oporavlja dobro. Zahvaljujemo se svima koji su se javili da ponude bilo kakvu pomoć“, završio je Stojimirović za Nova.rs.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar