Ni poslednja konferencija za medije gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića nije prošla bez teških reči koje je uputio novinaru Nova.rs. Iako je deo konferencije posvetio radovima u Beogradu, zagađenju i jučerašnjoj Skupštini grada, prvi čovek prestonice je nakon toga nastavio svoj obračun za novinarima koji mu postavljaju pitanja. Pitanja koja očigledno nisu po njegovoj meri.

I na poslednoj konferenciji za medije, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić iskoristio je priliku da deo obraćanja posveti obračunu sa medijima koji postavljaju pitanja i pišu o onome što se njemu očigledno ne dopada.

„Vaša politika je da falsifikujete činjenice“

Iako je u više navrata našoj kući, tj. portalu rekao da je „lažovska“ i da izvrće činjenice, Šapić je odgovorio da mu nije jasno kako smo se prepoznali, ali i ponovio da smo lažovi.

„I sada sam mislio na vas, ali vi ste se prepoznali. A kada ću prestati da to govorim, pa to će biti kada prestanete da lažete. Tada ću prestati da to izgovaram jer ja iznosim činjenice. Vaša politika je da falsifikujete činjenice i da smatrate da je to u redu. Ne mislim da sam vas uvredio“, rekao je Šapić.

Nakon toga, reagovao je novinar našeg portala Danilo Savić i odgovorio gradonačelniku.

„Jako mi je žao što svaka konferencija za medije i vaše obraćanje mora da ima prizvuk napada na deo medija za koje kažete da su lažovi jer navodno izvrćemo vaše činjenice. Toga nismo bili lišeni ni danas u ovom prelepom zdanju (zgrada Starog dvora). Svaki put ću koristiti priliku da kažem kako to u najmanju ruku nije korektno, sve dok se kao profesionalac bavim ovim poslom. Nadam se da ćemo do kraja vašeg mandata dobiti priliku da civilizovano razgovaramo, te da nam isto tako odgovarate na pitanja“, rekao je novinar našeg portala Danilo Savić na konferenciji nakon Šapićevih reči.

Aleksandar Šapić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon toga, Šapić je iskoristio priliku da uporedi našu redakciju sa boljševicima.

„Vi ste taj preki sud koji odlučuje šta je istina, a šta nije. Pa, to je bio jedan od boljševičkog sistema – mi određujemo šta je istina, a šta nije. Mi smo preki sud, ali i ti koji odlučujemo šta se radi i sprovodi. Komunizam je odavno propao u svetu, pa ne znam zašto još uvek unutar vaših medija i redakcija postoje obrisi tog sistema koji je odavno nestao“, poručio je gradonačelnik našem novinaru.

Pročitajte još...

„Molim vas da me pustite da odgovorim…“

Nakon pitanja novinarke N1 Žakline Tatalović kakav signal šalje SNS koji je prihvatio da se uopšte glasa o njegovom poverenju, Šapić je ponovo pokazao znake nervoze.

Tatalović: Čega ste se juče najviše uplašili? Zar ne mislite da je to ta sednica kojoj treba da prisustvujete, a ne da je pratite na televizoru. I zbog čega odbornicima ne pokažete svu dokumentaciju o gradnji svoje kuće?

Šapić: Vi povremeno dođete, a onda u međuvremenu ne pratite, no dobro. Ja sam strpljiv, pa ću vam odgovoriti.

Tatalović: Ja sam ovde prvi put.

Šapić: Znam, znam ali se ponašate kao da su neke stvari…

Tatalović: Mogla sam neku bolju dobrodošlicu da dobijem.

Šapić: Ne znam šta je ružno u tome, rekao da sam niste ovde, a onda se ponašate kao da jeste, pa za neke stvari koje se nisu dogodile tretirate ih kao da jesu. Neke stvari su se dogodile.

Aleksandar Šapić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Tatalović: Na primer, koje?

Šapić: Ako mogu sada ja da odgovorim, ja sam ćutao dok ste vi postavljali pitanja, a kada budem želeo sa vama da uradim intervju i da ćaskamo možemo. A sada molim vas da me pustite da odgovorim… Uvek sam dostupan svim medijima, ali vašim medijima nisam zato što ste se pokazali kao falsifikatori i lažovi. To ću da ponovim koliko god puta da treba. Dajte mi priliku da vam odgovorim ukoliko ste mi postavili pitanje.

BONUS VIDEO: Šapić u okršaju sa Žaklinom Tatalović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare