Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr

Republička izborna komisija (RIK) donela je večeras rešenje o proglašenju izborne liste "Zajedno za budućnost i razvoj - koalicija za mir i toleranciju", koju čini više stranaka i pokreta manjinskih zajednica, za parlamentarne izbore koji će se održati 17. decembra.

Predstavnici izborne liste su prethodno dostavili 436 pravno valjane izjave birača koji podržavaju tu listu, na osnovu zahteva RIK-a da dostave još najmanje 63 potpisa podrške.

Na sednici RIK-a je zaključeno da je time „u celosti otklonjen nedosttak koji je bio smetnja za proglašenje liste“.

Ovoj izbornoj listi je potvrđen položaj liste nacionalne manjine na predstojećim izborima, nakon što je utvrđeno da sve stranke koje čine tu koaliciju imaju položaj stranaka nacionalnih manjina.

Koaliciju izborne liste „Zajedno za budućnost i razvoj – koalicija za mir i toleranciju“ čine Građanska stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Građanski savez Mađara, Demokratska zajednica Hrvata i Građanska stranka Grka Srbije.

Na večerašnjoj sednici je doneto rešenje i o imenovanju člana – Miloša Došena iz Beograda i zamenika člana RIK-a u proširenom sastavu ispred ove izborne liste, Almira Crnovršanina iz Novog Pazara.

***

BONUS VIDEO: Da li su izbori za pokrajinsku skupštinu osuđeni da ostanu u senci republičkih?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar