Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs, Filip Krainčanić/Nova.rs, Ljubica Sokić/Nova.rs, Promo

Regionalni mediji ispratili su i večerašnju blokadu auto-puteva u Beogradu i Novom Sadu za koju pišu da je uvod u deveti protest Srbija protiv nasilja.

Vijesti su pratile blokade širom Srbije, te tako pišu da je blokada auto-puta u Beogradu završena u 20 časova, kako su ranije najavili organizatori, a da su se građani koji su se okupili ispod nadvožanjaka mirno su se razišli, a da su novi protesti „Srbija protiv nasilja“ najavljeni su za sutra.

Redari su nešto poslije 18 časova blokirali najprije pristupnu traku auto-puta, upozoravajući vozače da će blokada saobraćajnice uskoro krenuti. Potom je saobraćaj kod Temerinske petlje zaustavljen i iz pravca Subotice, i iz Beograda.

„Oko 18:45 tokom blokade u Novom Sadu došlo je do manjeg verbalnog okršaja između vozača iz auta koje je imalo mađarske diplomatske tablice. Vozač je pokušao da prođe ka Subotici, ali su ga organizatori sprečili, nakon čega im je, tvrde organizatori, pretio prstom. On se potom vratio nazad ka Beogradu“, prenose Vijesti.

Klix je preneo da su pored automobila prisutni brojni građani koji skandiraju „Vučiću odlazi“. Prema rečima organizatora, brojnim građanima je policija onemogućila da dođu do mjesta gde se danas blokira auto-put.

„Pozivam sve građane da dođu peške, javnim prevozom, da nam se pridruže u blokadi. Ova će blokada svakako uspjeti s onim brojem ljudi koji su tu. Ali samo da znate šta se dešava“, kazao je predstavnik opozicije i zastupnik u Skupštini Srbije Nebojša Zelenović.

I Oslobođenje je pisalo o blokadama širom Srbije, prenoseći da je „blokada zapravo uvod u deveti protest ‘Srbija protiv nasilja’ koji će biti održan u subotu.

„Blokada međunarodnog autoputa E 75 u kojoj je učestvovalo nekoliko desetina vozila, kao deo mirnog građanski protest „Srbija protiv nasilja“, završena je večeras bez incidenata. Blokada je zapravo uvod u deveti protest „Srbija protiv nasilja“ koji će biti održan u subotu i na kome, kao i na početku serije protesta u maju, nezadovoljni građani traže hitno zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru i institucionalnu odgovornost predstavnika srbijanske vlasti za koje smatraju da su odgovorni za talas nasilja u Srbiji“, piše Oslobođenje.

***

BONUS VIDEO: Aplauz okupljenih građana za kraj blokade kod Sava Centra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar