Sanda Rašković Ivić Foto:FoNet/Milica Vučković

Poslanica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je "skandalozan izostanak reakcija Ministarstva zdravlja i katedri za psihijatriju i psihologiju na užasan intervju" sa osudjenim silovateljem Igorom Miloševićem, koji je objavljen u listu "Informer".

„Intervju je opasan po društvo i mentalno zdravlje na dve ravni. Jedna ravan je rana retraumatizacija žrtava i jasno je šta za njih znači kada takav tip daje instrukcije kako da se žrtve ponašaju u toku silovanja“, rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

„Druga ravan je kod ljudi koji inkliniraju patološkim stanjima i balansiraju na ivici noža, a ovo je najbolji način da se tim ljudima kaže da je to put da se dođe do naslovnih strana. Svako ko je egzibicionista i patološki tip će biti motivisan da sledi takav put“, dodala je Sanda Rašković Ivić.

Sanda Rašković Ivić je istakla da je u taj slučaj trebalo da se uključe i Ministarstvo za socijalna pitanja, Ministarstvo kuture i informisanja, policija i tužilaštvo.

„Kao psihijatar smatram da su ozbiljno zakazale institucije sistema, naročito one koje se bave mentalnim zdravljem“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

BONUS VIDEO: Vučićević napadnut u Čumićevom sokačetu

Komentari

Svi komentari (0)