Kosovo skupština Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Ridvan Slivova

Premijer Albanije Edi Rama osvrnuo se još jednom na današnju tuču poslanika u Skupštini Kosova istakavši da ovakvo ponašanje poslanika u parlamentu još više šteti već narušenom ugledu Kosova.

„Mene su prijatelji sa Kosova „davili“ jer sam branio Aljbina, a Bisljimi bacio prvu flašu i upravo je time Pokret Samoopredeljenje otvorio poglavlje o nasilju u Skupštini Kosova! Ne zanima me ko je prvi bacio flašu, možda su u pravu, možda ne, ali ako se parlamentarna demokratija svodi na to ko je bacio prvi flašu, onda imamo problem sa značenjem demokratije, i sa značenjem ovog ključnog momenata za Kosovo“, napisao je Rama na Tviteru.

Dodao je da su današnji postupci u parlamentu skandalozni.

„Današnje ponašanje je skandalozno. I kao neko ko dobro zna koliko je Kosovo nisko palo u očima celog demokratskog sveta zbog pogrešnog pristupa njegove vlasti, smatram da je sramotno ovo što se danas desilo i uveren sam da opravdanje takvih postupaka ne pomaže, već još više šteti ugledu Kosova, zato sam rekao i opet kažem da želim opoziciji da se ogradi od takvih postupaka“, napisao je Rama, prenosi Kosovo online.

***

BONUS VIDEO: Tanja Lazarević o incidentu u Skupštini Kosova i dešavanjima na severu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar