Milenko Jovanov, Marina Raguš, Nevena Đurić, Vladimir Đukanović, Igor Bečić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenica šefa poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" u Skupštini Srbije Marina Raguš izjavila je danas da će sednica Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) na kojoj bi trebalo da se raspravlja o budućim ministrima biti održana u nedelju, 23. oktobra.

Odgovarajući na pitanje u emisiji „Pravi ugao“ na Radio-televiziji Vojvodine kakva sudbina čeka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog stavova koje iznosi u javnosti, Raguš kaže da „ne zna, ali da će se sve znati u nedelju“.

„Sve i da znam, mislim da ne bi bilo u redu da pričam pre nedelje. Ali mislim da ne treba brinuti za političku sudbinu Aleksandra Vulina“, rekla je ona.

Na isto pitanje za ministarku rudarstva i energetike Zoranu Mihajlović, Raguš je ponovila da ne zna i da će se sve videti u nedelju, ali da je „svako slobodan da izrazi svoj stav“, navodeći da su rasprave na stranačkim sednicama „oštrije i dramatičnije“ od parlamentarnih zasedanja.

Govoreći o osnivanju „Srpskog bloka“, koji najavljuje predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić, Raguš ističe da je to još uvek samo ideja i da se ne znaju njegovi obrisi.

„Srpski blok treba da okupi one koji će procenjivati srpske nacionalne interese na prvom mestu. Mislim da je suština Srpskog bloka da reflektorski osvetli one ljude koji razumeju šta znači srbofilija“, navela je ona.

Po njenim rečima, trenutno je vidljiva „histerija“ na oba pola, bilo kada je reč o ljubavi prema Istoku, bilo prema Zapadu.

„U celoj toj kakofoniji mi ne vidimo ono što je najznačajnije, a to su ljudi koji zaista vole ovu otadžbinu, nemaju rezervnu i procenjuju po prvi put možda šta su konkretni, pragmatični srpski nacionalni interesi bez obzira na zahteve i jednih i drugih“, kazala je Raguš.

Na pitanje da li je osnivanje tog bloka „pročišćavanje redova Srpske napredne stranke“, Raguš kaže da to nije ideja, već da bok predstavlja okupljanje ne samo političkih partija i pokreta, već i svih onih ličnosti koje nešto znače u Srbiji.

„Personalno ne bih govorila o tome, da se ne ogrešim o nekoga, ali znam mnoge intelektualce koji na taj način razmišljaju. Neki su u penziji, neki nisu, ima ih po našim institutima, imala sam prilike da sa njima sarađujem“, kazala je Raguš.

Istakla je da su neki vrlo mladi, ali sa „vrlo izdefinisanom nacionalnom svešću“, koje „ne interesuje ni Istok ni Zapad“.

Istakla je da je poziv za pristupanje u taj blok svima već upućen i da svako ko se vidi u toj priči, ko za sebe smatra da je srbofil, „a ne zilot Istoka i Zapada“, biće dobrodošao u taj potencijalni „Srpski blok“.

BONUS VIDEO – Atlagić citatima u parlamentu prozivao poslanike, opozicija mu poručila da halucinira i laže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar