Poslanici Srpske napredne stranke koji su prebegli iz SRS Vojislava Šešelja nisu mogli da prećute podsećanje potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić na to kako je izgledala Srbija tokom devedesetih godina.

Sve je počelo od Veroljuba Arsića, bivšeg člana SRS koji je optužio bivšu vlast za, kako kaže, propadanje Srbije.

Tepić se osvrnula na ovu izjavu rekavši da Arsić, kao bivši član Srpske radikalne stranke, a sada Srpske napredne stranke, želi da narod boluje od kolektivne amenzije i da pokušavaju da ubede građane da ničega na svetu nije bilo dok oni nisu došli na vlast.

Pročitajte još...

“On pokušava da poništi tragične i fatalne rezultate upravljanje njegove nekadašnje stranke, zajedno sa SPS, devedesetih godina. Oni su izolovali zemlju, ostavili zemlju sa opljačkanim fondovima i zaradom od 40 maraka plate”, rekla je Tepić, dodajući da je demokratska vlast posle 2000. Godine oporavila državu, podigla plate i vratila Srbiju u svet.

Tokom njenog govora, dobacivala je Nataša Jovanović, najnovija akvizicija Srpske napredne stranke – preletačica iz SRS.

“Neka se osvrne gospodin Arsić oko sebe. Iza njega i dalje stoje nekada istaknuti članovi SRS. Evo, ova što dobacuje, gospođa Nataša Jovanović, Aleksandar Martinović takođe. To je i dalje neko jezgro koje ne može da se otrgne od prošlosti”, rekla je ona.

Veroljub Arsić se potom javio za reč, rekavši da on ne krije da je bio član SRS i da je ponosan što je bio deo te partije.

“Nismo vam dali tada da do kraja devasirate Srbiju”, rekao je Arsić.

Zatim se za reč javila Nataša Jovanović, poznata po tome što je tokom radikalskih dana bacala kletve na poslanike, da najpre da sugeriše Tepić da se, kako je ona navela, upristoji.

“Za razliku od vas koji ste bahati, bezobrazni i nekulturni… To je odraz vašeg kućnog vapistanja, da više ne znate šta kažete. Ima jedan drugi problem koji je mnogo važniji od vaših loših karakternih osobina, a to je da vi izrazito volite da vodite politiku koja je na štetu interesa Srbije”, kazala Jovanović.

Jovanović je upozorila Tepić “da povede računa o svom ponašanju”, optužujući je da se zalaže za to da “Srbi budu proglašeni za genocidan narod”.

Tepić se potom javila da replicira poslanicima vladajuće većine, najpre konstatujući da bivši radikali nemaju čime da se ponose, dodajući da tamo gde su oni bili – tu Srba više nema.

„Čega se pametan stidi…“, rekla je ona, a zatim dodala:

“Jako mi je važno da se ovde čuje ovo prozivanje i etiketiranje mene, to su vaši režimski tabloidi radili, etiketirajući mene kao genocidnu Mariniku. Znate, cela Srbija zna da da tamo gde su bili srpski radikali, tamo Srba nema”, naglasila je Tepić.

Kako je izgledala rasparava u Skupštini pogledajte u video snimku na početku vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare