Napeta atmosfera u Skupštini Srbije.

Poslanici Skupštine Srbije trebalo bi danas da o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima. Predsednik paralmenta Vladimir Orlić odredio je da sednica nastavi danas u 10 sati. Čim je počela sednica, nastavljen je rat vlasti sa predstavnicima opozicije.

Pročitajte još...

Predstavnik Narodne stranke Borislav Novaković javio se za reč, rekavšia država mora da počiva na institucijama i zakonima. On se osvrnuo na jučerašnje incidete u Novom Sadu, rekavši da je nasilje nad aktivistima nedopustivo.

„Ideja države je stabilnost poretka, a on podrazumeva da se o važnim temama priča na civilizovan način, a da hapšenje, privođenje i brutalna sila ne bude način na koji se postupa. To se dogodilo na Šodrošu, a to je potpuno nedopustivo. Pozivam vas da pažljivo osluškujete šta narod očekuje od vas“, rekao je Novaković.

Za reč se odmah javila Biljana Pantić Pilja iz Srpske napredne stranke, zbog, kako kaže, povrede poslovnika.

„Prethodni govornik uvek je na drugim mestima kad zaseda Skupština. Novaković nije spomenuo da su ti huligani juče napali novinarku i nisu osudili napad na novinarku Novosadske televizije. Znam da je prethodni govornik optužen likom i delom Miloša Vučevića, ali nije ni čudo. Za razliku od njega koga pamte po mnogim aferama, Miloša Vučevića pamte po tome što je tri puta biran za gradonačelnika, a ne po aferama“, rekla je Pantić Pilja.

Novaković se zatim javio za reč kako bi skrneuo pažnju na to da je povređeno dostojanstvo Skupštine. On je pokazao dokument iz kog se, kako kaže, vidi da je Biljana Pantić Pilja advokat JKP Informatika iz Novog Sada. U tom trenutku mu je mikrofon isključila Sandra Božić, tvrdeći da nije obrazložio na koji način je narušeno dostojanstvo parlamenta. Sandra Božić je potom dozvolila da se obrati Aleksandar Marković iz SNS, koji je Novakovića optužio da je nasilnik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare