Predsednik Stranke slobode i pravde i narodni poslanik Dragan Đilas obratio se danas u Skupštini Srbije navodeći da državu vodi organizovana kriminalna grupa na čijem čelu se nalazi predsednik Aleksandar Vučić.

Sve informacije sa današnje sednice Skupštine Srbije, pratite uživo na našem blogu.

„Razvilo se crno vreme opadanja, nabujao šljam i razvrat i poroci, podigao se truli zadah propadanja, umrli su svi heroji i proroci“… počeo je Đilas svoje izlaganje stihovima Vladislava Petkovića Disa.

PROČITAJTE JOŠ...

Kaže da je došlo najcrnje vreme propadanja, beščašća u istoriji našeg naroda.

„Posledice već osećamo, a osećaće ih i generacije koje dolaze isto kao ššto osećamo posledice onoga što su radili isti ovi Miloševići i Šešelji kao 90-ij, kad su bli vlast“, rekao je Đilas i dodao da je za 12 godina vlasti SNS više od milion građana napustilo Srbiju. Istakao je i da imamo najveću inflaciju u Evropi, najveći rast cena hrane u Evropi.

„Više nas je zadužio Vučić, nego Karađorđevići, Obrenovići, komunisti, Milošević, Koštunica i Tadić zajedno. Za ovih strašnih 12 godina obrazovni sistem je devastiran, položaj profesora i nastavnika srozan, na rukovodeća mesta dolaze ljudi koji nemaju nikakvo znanje ni obrazovanje koji su uzeli lažne diplome lažnih fakulteta“, navodi Đilas.

Nazavo je SNS organizovanom kriminalnom grupom, a predsednika Srbije Aleksandar Vučića njenm vođom.

„Državu je zaborbila organizovana kriminalna grupa sastavljena od četiri dela. Političkog – koga čini SNS. Vi, gospodo, vi ste politički deo te grupe. Militantnog – koga čini razni Belivuci, Šarići, Prelići i batinaši, huligani s kojima se viđaju i sarađuju najviši funkcioneri vlade. Institucionalnog – koga čine delovi tužilaštva, policije, BIA, pravosuđa, poreske uprave, i svi ostali koji čuvaju kriminalce i lopove lojalne režimu. Četvrti deo je medijski koji je sastavljen od tabloida, portala i svih televizija sa nacionalnom frekvencijom, koji lažu narod, veličaju predsednika i uništavaju svakog ko se drzne da kaže svoje mišljenje. Na čelu ove organizovane kriminalne grupe je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đilas je zatim dodao da je ova grupa ukrala desetine milajrdi evra.

„Ova grupa je za 12 godina ukrala desetine milijardi evra, a da ne bi odgovarala za to pokrala je izbore 17. decembra. Mi smo na izbore izašli svesni krađe koja se dešava kroz medije koji vam daju pola miliona glasova koje ne biste imali da postoje profesionalni i slobodni mediji. Kroz kupovinu glasova, pritiske na birače, davanjem listića, dovođenje birača najviše u Beograd, ukradeno je još pola miliona“, rekao je Đilas.

On je naveo da je kraj ovog režima blizu, ali da to još niko nije rekao predstavnicima vlasti.

„Evo, sad vam kažem – spremajte se, približilo se. Uskoro ćete odgovarati za sva zlodela koja ste počinili nad ovim narodom i državom, ali i nad nama koji smo se javno protivili ludilu koje ste počinili“, rekao je on.

O Andreju Vučiću

Đilas se zatim osvrnuo na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije i člana GO SNS.

„Kako je moguće da čovek, koji ceo život radi u državnoj upravi, nosi ‘Balmain’ duks od 800 evra. Kako je moguće da plaća stranu školu za svoje dete koje košta 20.000 evra godišnje? Kako je moguće da mu partnerka, koja isto radi u državnom sektoru, vozi ‘rendž rover’ od 100.000 evra. Da vam olakšam, u pitanju je Andrej Vučić. Ja ga pitam, odakle mu pare za sve ovo. Da vas upozorim, ako nastavite da govorite laži o meni, nastaviću sve dok ne dođem da govorim o ‘Oskaru’, Aleksandru Vučiću, šefu vaše kriminalne organizacije“, zaključio je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare