Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Shutterstock, promo

Premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon što je računala na koliko se naslovnica novina Nova i Danas nalazi Aleksandar Vučić, sada je analizirala i kritikovala vesti televizije N1.

Brnabić je na svom Tviter nalogu podelila isečak iz vesti televizije N1 u kom se navodi da grad Niš kupuje koncertni klavir, čija vrednost dostiže i do 200.000 evra, ali da gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ne želi da odgovori na pitanje koliko će tačno novca Nišlija na ovaj klavir otići.

„Kad ovo retvitujem, je li i to napad na ‘nezavisne’ (kao što sam ih napala njihovim naslovnim stranama na kojima je Aleksandar Vučić)? Dakle, OK je da kažu da je RTS bio legitimna meta za NATO, i da se raduju zatvoru za Dragana Vučićevića, ali je mučki napad kad stavite ogledalo da se pogledaju?“, upitala je premijerka.

„Vama Ana Brnabić ne vredi ni ogledalo, raspalo bi se odmah u sto delova sa odrazom šarlatanke pogubljene u agresiji, aroganciji, nekulturi, nevaspitanju… Premijerke jedne države ni u tragovima! Ako uopšte razumete kako da razumete!“, odgovorila je premijerki potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

Na premijerkino komentarisanje programa televizije N1 i naslovnih strana Danasa i Nove odgovorio je i voditelj Ivan Ivanović.

„Saberite se Ana Brnabić molim vas. Vaše ponašanje nije adekvatno vašoj funkciji. Nema premijera u Evropi koji se bavi uređivačkom politikom medija. Opet, oni rade svoj posao, pa nemaju vremena, ali svakako niko normalan ne radi ovo. #dokonpopijarićekrsti“, napisao je Ivanović.

Podsetimo, predsednica Vlade objavila je pre samo nekoliko dana video snimak na svom Tviter nalogu, u kom se navodi da se predsednik Aleksandar Vučić češće pojavljuje na naslovnim stranama listova Danas i Nova, nego na naslovnicama prorežimskih tabloida.

„U utorak sam obećalala da ću u narednih 48h pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tabloida Danas i Nova, a ne nekih drugih. Mi iz SNS-a držimo reč. U 2023, Aleksandar Vučić je bio na neverovatnih 85 odsto naslovnih strana Danasa i čak 77 odsto Nove! Ubedljiva pobeda! Sve čestitke“, napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

Listovi Danas i Nova, kao i televizija N1 posluju u okviru kompanije United Media.

***

BONUS VIDEO: Brnabić komentariše pisanje tajkunskih medija o prodaji pozorišta Boško Buha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare