I bi čudo u Novom Sadu. Srpska napredna stranka organizovala je predizborni miting, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je govorio, a atmosfera je bila navijačka. Šest snimka iz nekadašnje “prestonice kulture” govore više od milion reči - o stanju u našem društvu, kulturi, informisanosti građana, a ponajviše o izborima. Onima koje imamo 2. juna, ali i o onim drugim koje svako od nas pravi…

Miting SNS u Novom Sadu pratile se ubičajene slike. Kolone autobusa koji dovoze građane okolnih mesta i gradova, zastave, transparenti i fotografije predsednika Srbije na svakom ćošku.

Ovaj dan obeležio je i utisak da niko ne zna zaista zašto je tu došao i za koga će glasati.

Anketa novinarke N1 to je jasno pokazala, jer su građani mahom i po sopstvenom priznanju došli da podrže Aleksandra Vučića. Iako se sam Vučić ni za šta ne kandiduje. Dakle, nije na listi SNS za Novi Sad, nije kandidat za gradonačelnika, već je samo pozajmio ime stranci.

Nije se desilo juče, ali nije zgoreg da podsetimo šta je sam Vučić nedavno na skupu SNS u Šumicama ovim povodom rekao:

„Razmislite samo da se sklonim sa liste koliko bi ljudi za vas glasalo“, rekao je Vučić obraćajući se svojim stranačkim kolegama.

Da se vratimo u Novi Sad.

Nakon što je ustanovljeno da su građani tu došli samo da bi dali podršku Aleksandru Vučiću, koji se zapravo nije kandidovao, bilo je i onih koji su pokazali da predsednik za njih predstavlja neku vrstu božanstva. Tako je zabeležen momenat kada se čovek na kolenima krsti pred štandom SNS i Vučićevom fotografijom.

Atmosfera pred sam miting izgledala je i zvučala kad se ide u boj.

Dođosmo i do početka skupa SNS i obraćanja Aleksandra Vučića okupljenim građanima. Atmosfera, kako drugačije nego navijačka.

I predsednik države je pokazao da se dobro seća dana koje je provodio na tribinama stadiona.

BONUS VIDEO: Vučić na mitingu u Novom Sadu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare