Foto:Nova.rs

Dok traju pregovori u Briselu o rešavanju krize na Kosovu i Metohiji, Srbi sa severa Kosovske Mitrovice za Nova.rs poručuju da očekuju da se konačno postigne sporazum i da nastave u miru da žive.

Neobična atmosfera na severu Kosova. Dok se isčekuje ishod današnjeg sastanka Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija, Srbi iz Kosovske Mitrovice uobičajeno provode dan. Na prvi pogled čini se da mirno prate vesti iz Brisela, javlja Marko Novičić, novinar TV Nova S.

„Dok prolazimo ulicama okićenim srpskim trobojkama, kroz koje prolaze stanovnici severnog dela Kosovske Mitrovice, ne primećujemo da je ovaj dan značajno drugačiji od onoga što predstavlja njihovu svakodnevicu. Međutim, sve se menja u momentu kad pitamo o sastanku u sedištu Evropske unije“, objašnjava on.

Njegovi sagovornici, oni malobrojni koji su bili spremni da razgovaraju sa medijima, poručili su da im je dosta rata, te da je njihova najveća želja da sve prođe u miru.

Pročitajte još...

Na ulicama je manje vozila, a o bezbednosti se, usled činjenice da su srpski policajci napustili službu, staraju pripadnici italijanskih karabinjera.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je juče, tokom gostovanja na TV PRVA,  kaže da ako sutra ne dođe do dogovora, može nastati „pakao na terenu“.

Sve vesti o događajima iz Brisela pratite na našem blogu.

Pogledajte kakva atmosfera vlada na ulicama Kosovske Mitrovice:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar