Aleksandar Vučić u Nišu Foto:TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u sredu u Nišu, gde je prisustvovao prikazu naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije. Tokom obilaska kamere su zabeležile jedan kratak, ali zanimljiv razgovor između predsednika i jednog vojnika.

Na početku razgovora Vučić je poručio vojniku kako mu je drago što ga vidi, a zatim je usledilo pitanje.

– Jesi pucao?

– Gospodine predsedniče, nisam pucao. Gađao sam iz tenka.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovaj razgovor izazvao je veliku pažnju, te se ubrzo proširio i po društvenim mrežama, gde su mnogi komentarisali kako predsednik uopšte nije upoznat sa terminologijom koja se koristi u vojsci.

„U vazduh se puca, a meta se gađa“, jedan je od komentara.

Podsetimo, uoči dolaska predsednika Srbije u Niš, među naprednjacima je vladalo opsadno stanje. Direktori bolnica slali su poruke svojim zaposlenima da se u tačno u 13 sati i 15 minuta okupe ispred tvrđave, a odbornici SNS u Skupštini grada najvljivali su pauzu kako bi otišli da pozdrave predsednika.

A na samom događaju, tokom obraćanja medijima, Vučić je, između ostalog, govorio o Pokretu za Srbiju koje je ranije najavio da će formirati.

„Mislim da je pravo vreme i najbolje za formiranje jednog širokog pokreta. Pred nama nisu laka vremena, moramo da ujedinimo sve snage, i da se ujedine svi koji žele dobro Srbiji. To je moj pokušaj da pronađem odgvor za sve one koji bi spolja i iznutra da sruše Srbiju. Više ću o tome u narednim danima“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare