Foto:Vesna Lalić/Nova.rs;instagram.com/buducnostsrbijeav

Poznati kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Nikola Petrović, slupao je nedavno svoj skupoceni "meklaren", a u tom trenutku sa bivšim direktorom "Elektromreža Srbije" bio je i poznati kuvar i veliki prijatelj šefa naprednjaka, Tomaž Kavčič. Vučić sa njim objavljuje fotografije, a u nekoliko se navrata pohvalio se i da su prijatelji. Osim toga, Kavčič je i počasni konzul naše države u Ljubljani.

Veliku pažnju javnosti privukla je nedavna saobraćajna nezgoda na Dedinju kada je bivši direktor „Elektromreža Srbije“ i kum predsednika Aleksandra Vučića Nikola Petrović slupao skupoceni „meklaren“.

Petrović je udario u ogradu u Užičkoj ulici, oborio tri stuba i udario u automobil „opel korsa“. Tom prilikom povređene su dve osobe, a kao što su kamere Nova.rs zabeležile, Petrović je prilikom uviđaja dugo vremena bio u policijskom automobilu sa kapom na glavi.

Saobraćajna nesreća u Užičkoj ulici Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Osim Petrovića, kamere našeg portala zabeležile su da je prilikom udesa u automobilu bio i poznati kuvar Tomaž Kavčić. U pitanju je lični prijatelj lidera SNS Aleksandra Vučića, sa kojim neretko objavljuje fotografije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jedna od takvih nastala je u avgustu 2021. godine, kada se Vučić na svom Instagramu pohvalio da je organizovao večeru za tadašnjeg premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i premijera Albanije Edija Ramu.

Aleksandar Vučić i Tomaž Kavčić
Aleksandar Vučić i Tomaž Kavčić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

„Ovo pored mene je Tomaž Kavčič, počasni konzul Srbije u Sloveniji. Nalazimo se u njegovom restoranu Zemono, svakako jednom od najboljih mesta u regionu. Pošto sam ja organizator večere i domaćin Zoranu Zaevu i Ediju Rami ovde u Zemonu, uz Tomijevu pomoć moram sve dobro da pripremim, a ova mangulica u hlebu je poseban specijalitet“, napisao je Vučić uz fotografiju iz restorana.

Pored te fotografije, Vučić je sa Kavčičem objavio još jednu u kojem mu se kao velikom prijatelju zahvalio na gostoprimstvu.

„Fantastično veče kod zajedničkog prijatelja Tomaža Kavčiča. Slovenija i Srbija nastaviće put iskrenog prijateljstva, a predsedniku Borutu Pahoru veliko hvala na pažnji, poštovanju i gostoprimstvu koje je pokazao prema srpskoj delegaciji“, napisao je Vučić na Instagramu.

Osim Vučićeve objave na Instagramu, i na zvaničnom sajtu ambasade Srbije u Ljubljani navodi se da je Kavčič počasni konzul. Iako je delu javnosti postao poznat zbog fotografija sa predsednikom Vučićem, Kavčič je u svetu gastronomije odavno poznat.

On je vlasnik poznatog restorana „Pri Lojzetu“ u Sloveniji, a poslednjih godina dobio je mnoga priznanja, među kojima i međunarodno priznanje – „Mišelinova“ zvezda.

Foto:instagram.com/tomazkavcic

„Mi se trudimo da svakom jelu posvetimo posebnu pažnju, bilo da je u pitanju neki retki specijalitet ili neko obično jelo. Mislim da upravo takvim stavom postiženo efekat koji prija i nama i gostima“, rekao je u jednom od svojih intervjua Kavčič.

Petrović ponovo u centru pažnje, meklarenom se zakucao u ogradu na Dedinju

Petrović, član SNS, bio je direktor JP „Elektromreže Srbije“, a od 1. januara 2015. obavlja funkciju potpredsednika Privredne komore Srbije.

Pročitajte još...

Petrović ima veoma razgranat biznis i u Srbiji. Kako je otkriveno, kum predsednika države, osim što je vlasnik 10 mini-hidroelektrana preko suvlasništva u pojedinim firmama, istovremeno se bavi uvozom lekova i razvojem tehnologija za solarnu energiju, a u vlasništvu ima i avio-kompaniju koju je kupio od kontroverznog biznismena Stanka Subotića.

Naime, u novootkrivenim dokumentima koji su procureli tokom međunarodnog projekta “Pandorini papiri” , a koji je otkrio sakrivene poslove nekoliko desetina svetskih lidera i više stotina funkcionera iz čak 90 država, pojavilo se i ime Nikole Petrovića.

Kako je pisao KRIK, otkriveno je da je Petrović 2016. bio vlasnik ofšor kompanije „Arkshore International“ na Britanskim Devičanskim ostrvima, preko koje je imao račun u Švajcarskoj u vreme dok je bio direktor EMS-a.Vlasništvo nad tom firmom nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije i time počinio krivično delo, jer je po zakonu bio dužan da to učini.

Prema pisanju KRIK-a, Nikola Petrović je vlasnik dve vile. Jednu, površine od oko hiljadu kvadrata, nedaleko od Partizanovog stadiona i Kuće cveća, izgradio je 2019. Druga se nalazi na Košutnjaku i vodi se na ime njegove supruge. Taj luksuzni objekat ranije je bio u vlasništvu države i Petrovići su ga tri godine izjamljivali od DIPOS-a, preduzeća za iznajmljivanje i održavanje državnih nepokretnosti.

Bonus video: Udes u Užičkoj ulici – šlep služba odvozi Meklaren Nikole Petrovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare