Foto: Nova.rs, Ataimages

Kriza oko najave povlačenja Aleksandra Vučića sa čela Srpske napredne stranke trajala je svega 24 sata. To je, međutim, bilo sasvim dovoljno da se u medijima i na društvenim mrežama "izređa" na desetine emotivnih i srceparajućih molbi i poruka predsedniku da od ovakve odluke odustane. Tu su se pomešali najcrnji scenariji, olujni vetrovi, brodolomi i burad baruta. Posebno su se istakla četiri člana SNS, koji su u ovih 24 sata po svemu sudeći prošli kroz najgore trenutke u životu, te su stoga i ispisali svoje kako kažu "najteže redove"...

Na hitnom sastanku u sedištu SNS bilo je burno, bar su takve informacije stigle do medija.

Predsednik Aleksandar Vučić govrio je svojim stranačkim kolegama o sastanku sa petorkom EU i SAD, na kojem mu je rečeno da Srbija mora da potpiše nemačko-francuski plan za Kosovo, inače ćemo se naći na udaru ekonomskih sankcija i izolacije.

Navodno su se neki naprednjaci ovome usprotivili i navodno je Vučić rekao da će se povući, a posao nek dalje preuzmu neki sposobniji.

Usledilo je uključenje predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića u emisiju „Hit tviit“ na Pinku.

Darko Glišić SNS
Darko Glišić Foto: TANJUG/JADRANKA ILIC

„Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to i kraj SNS i kraj karijere koju je imala SNS na političkoj sceni Srbije. Mislim da nakon toga sledi nešto što je najgori i najcrnji scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim“, rekao je Glišić i dodao:

„Teško je veče bilo, razumite me“.

I tako se upisa u četvorku iz SNS, kojoj je očigledno bilo najteže.

Pročitajte još...

Zatim se oglasio bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je poručio da jedino Aleksandar Vučić ima snagu da nas izvuče iz brodoloma koji nam spremaju.

Branislav Nedimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

“Vremena su nikad teža. Olujni vetrovi sa svih strana pokušavaju da slome jedra najlepšeg broda na svetu, našu Srbiju. Samo jedan kapetan ima snagu da nas i ovaj put izvuče iz brodoloma koji nam spremaju. I da mu ne spomenemo ime, svi znamo ko je. Ali zbog svih koji misle loše Srbiji na glas mora da se izgovori da se ori sve – to je Aleksandar Vučić. I mora da se igra do kraja i jedini on može da vodi kroz oluju i SNS i Srbiju”, zavapio je Nedimović, baš kao da je i dalje neizvesna njegova kandidatura za predsednika FSS.

Onda se javio bivši fudbaler i poslanik SNS Janko Langura.

Janko Langura, nekad golman, sada SNS bot i poslanik
Janko Langura
Foto: Screenshot / Youtube

„Uvek ste bili uz mene, i kada su bili najlepši trenuci, kada sam postao otac izdvojili ste vreme da mi uveličate i taj najlepši dan, uvek ste bili tu da me čuvate i prvi branite od onih kojima ništa nije sveto, osim vlastitih interesa, zato Vas ponovo molim ostanite na čelu naše stranke, jer Srpska napredna stranka samo sa Vama ima budućnost i samo sa Vama možemo da nastavimo da pobeđujemo kao što smo to radili do sad! Šefe, kada je bilo najteže Vi ste pobeđivali, tako će biti i ubuduće, na ponos svih nas! Apsolutna podrška @avucic“, napisao je Langura na Tviteru.

Na posletku, poentirala je potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić.

Sandra Bozic
Sandra Božić Foto:FoNet/Milica Vučković

„Jedini je sposoban da vodi Srbiju i sačuva je! Njemu dugujemo napredak, njemu dugujemo mir! Zbog njega Srbija je danas poštovana i država sa integritetom sa kojom se više niko ne može potkusurivati! Njegov odlazak za čela SNS je strahovit gubitak! Za njega ne postoji zamena, ni sada ni za 1000 godina. Retko istorija da ovakvog državnika, koji je bure baruta smirio i od njega napravio raskrsnicu puteva za koju je zainteresovan čitav svet! Njegov odlazak smatram i svojim ličnim porazom jer iskreno gubim motiv za dalji nastavak učešća i bavljenja politikom! Jer znam šta sledi! Moj politički put je determinisan njegovim postojanjem i njegovim delima. Bez njega, bure baruta se ponovo pali! Predsednice @avucic potrebni ste Srbiji! Potrebni ste našoj deci i generacijama koje dolaze! Potrebni ste budućnosti koja bez vas na čelu nikada neće biti ista! Oprostite mi na emocijama, ali ovo su najteži redovi koje sam ispisala!

Srećom, neće morati mnogo da brinu. U obraćanju javnosti u ponedeljak uveče Vučić je rekao da je spreman na ostavku ako okolnosti to budu tražile, ali da to nije ovaj trenutak.

„Bude li potrebe da sačuvam državu i da joj u nekom trenutku kupim neko vreme ne bih se libio, to nije ovaj trenutak, ali nemam problema sa tim. Dakle, ja živim za državu, ja sam vojnik države i ono što bude državni interes u određenom trenutku, ja ću to da uradim“, istakao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić: Spremni smo da prihvatimo sporazum o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare