Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

"Ja živim za državu, vojnik sam države i ono što bude državni interes u određenom trenutku ja ću to da uradim", rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje da li će podneti ostavku, što se u jednom trenutku pojavilo kao mogućnost u javnosti. "Znam šta je moja dužnost, ne bih se libio ako mogu da kupim vreme za svoju državu", dodao je on.

„Stvarno ne mislim da je bilo koji čovek isuviše važan za jednu državu, svi smo mi smrti, zna se i period na koji možemo da budemo izabrani, meni je ovo svakako poslednji mandat“, rekao je Vučić.

Dodao je da zna šta je njegova dužnost kada je u pitanju država.

„Bude li potrebe da sačuvam državu i da joj u nekom trenutku kupim neko vreme ne bih se libio, to nije ovaj trenutak, ali nemam problema sa tim. Dakle, ja živim za državu,  ja sam vojnik države i ono što bude državni interes u određenom trenutku, ja ću to da uradim“, istakao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić rekao je sinoć da je lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednom sastanku u centrali stranke rekao da je spreman da se povuče sa mesta predsednika SNS.

„Ukoliko predsednik Vučić ostane pri svome da podnosi ostavku, mislim da je to kraj SNS, kraj karijere koje je SNS imala na političkoj sceni Srbije, a mislim da nakon toga sledi najgori mogući scenario za Srbiju koji ne smem ni da zamislim“, rekao je Glišić za televiziju „Pink“ posle sastanka posvećenog rešenju situacije na KiM.

BONUS VIDEO: Vučić: Spremni smo da prihvatimo sporazum o Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar