Dejan Bulatović i Dragan Đilas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je da su napadi na potpredsednicu stranke Mariniku Tepić od strane doskorašnjeg člana SSP-a Dejana Bulatovića identični su napadima kojima je Tepić bila i još uvek je izložena od strane SNS.

„To su neistine koje su, osim SNS-a objavljivali tabloidi i televizija Pink, zbog čega su podnete i tužbe nadležnim sudovima. Navoditi iste „argumente“ koje koristi naprednjačka propagandna mašinerija, a u isto vreme optužiti Mariniku Tepić i SSP za saradnju sa SNS-om je vrhunac besmisla“, izjavio je Đilas.

On je naveo da Marinika Tepić već godinama vodi beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, zbog čega je meta režimskih napada zbog kojih je morala da napusti svoj rodni grad.

„Poslanici SNS je u Skupštini Srbije nazivaju Belivukovim portparolom i optužuju da je za sopstveni narod rekla da je genocidan. Dokazi koje je hrabro iznosila u javnost doveli su do toga da se neke od najvećih afera u poslednjoj deceniji, poput proizvodnje droge u Jovanjici, šverca oružija i uništavanje namenske industrije, kao i neovlašćenog trošenja para „Telekoma“, nađu i u dokumentima Evropske unije. Upravo u prethodnim danima je zahvaljujući i angažmanu SSP-a i posebno Marinike Tepić, povučen predlog Zakona o unutrašnjim poslovima“, poručio je Đilas i dodao:

„Pominjati fotografiju, za koju se zna da je nastala na zvaničnoj večeri u Strazburu, na kojoj su bili i predstavnici Demokratske i Narodne stranke, kao i koalicije Moramo, pokazuje krajnje lošu nameru ili odsustvo razumevanja za ulogu koju Marinika Tepić, kao kopredsedavajuća ima u Odboru za stabilnost i pridruživanje EU. Žao nam je što Dejan Bulatović iznosi neistine o stranci u kojoj je do juče bio potpredsednik, kao i o Mariniki Tepić, jednoj od najvećih boraca za slobodnu Srbiju. Samo on zna šta je pravi razlog za kreiranje napada koji podsećaju na napade režima ili službi. SSP i Marinika Tepić nastaviće borbu za bolju i pravedniju Srbiju“, zaključio je Đilas.

Podsetimo, bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Skupštine Srbije i tom prilikom rekao da je glavni krivac za njegov izlazak iz stranke Marinika Tepić. Bulatović je rekao i da će ubuduće nastupati kao samostalni poslanik.

Bonus video: Bulatović: Marinika je sprovodila politički teror u SSP, samo su zataškavali sve probleme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare