Nakon velikog interesovanja javnosti zbog izbora za studenta prorektora, jer je jedina kandidatkinja bila Ana Grčić, koje je povezana sa organizacijom u čijim se prostorijama delio novac za SNS kol centar, odložena je sednica studentskog parlamenta. Iako je postojao kvorum za rad, sednica nije ni počela, a nije objašnjeno zašto. Pretpostavlja se da je razlog veliki pritisak javnosti i prisustvo medija.

Kako javlja reporterka Nova.rs koja se nalazi u zgradi Rektorata, iako je postojao kvorum za rad, sednica je odložena. Po poslovniku o radu, pravilo je da ako nema kvoruma sednica može da se odloži za sat vremena dok se ne steknu uslovi i većina za rad, ali ovde se pribeglo za drugim opcijama.

Sednica je odložena, iako je bilo uslova za rad. Sve „miriše“ da je to zbog velikog interesovanja javnosti i medija, jer je za večeras planiran izbor studenta prorektora. Jedini kandidat bila je Ana Grčić, dugogodišnja studentkinja koja je dovođena u vezu sa CEROB, organizacijom u čijim prostorijama su se delile dnevnice za SNS kol centar.

PROČITAJTE JOŠ...

Student Blagoje Rozgić upitao je kako nije sramota Anu Grčić da se kandiduje na izborima za prorektora.

„Desila se izborna krađa, studentska organizacije CEROB je kupovala glasove, svi to znamo. Svi potpredsednici CEROB-a predstavlja parlament, došli smo da ih upoznamo i da vidimo ko su. Pozvao sam mlade da vidimo ko su, saznali smo da je jedini kandidat Ana Grčić. Kakvi su to izbori kada je ona jedini kandidat, još je povezana sa CEROBOM. Kako je nema sramota, ima li barem malo dostojanstva da se kandiduje posle svega“, rekao je on za N1.

Studenti iz organizacije „Borba“, koji su i organizatori svih nedavnih protesta studenata najavili su ranije za Danas da će se pojaviti na sednici i da će je bojkovati, ukoliko kandidat bude samo studentkinja Ana Grčić.

Foto: Instagram/_cerob_

Sednica Studentskog parlamenta na kojoj treba da se izabere novi student prorektor se ponavlja nakon što je grupa studenata iznela niz primedbi na regularnost ranije sednice, o čemu je Danas pisao.

Umesto izbora i sednice, medijima i studentima je rečeno da se izbor odlaže.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare