Nenad Milanović i Aleksandar Šapić Foto: Beoinfo

Srpski partner kompanije Kentkart Sava Terzić izjavio je da će pravni tim te kompanije narednih dana podneti prijave posle objavljivanja snimka na kom im saradnik gradonačelnika Beograda nudi nameštanje tendera, kao i da očekuju ishod sutrašnje sednice Skupštine grada o raskidu ugovora sa Kentkartom. "Ako izglasaju, sigurno će se pokrenuti postupak pred arbitražom", rekao je Terzić za N1.

Terzić, koji je bio na sastanku na kom je šef kabineta gradonačelnika Nenad Milanović predstavnicima Kentkarta nudio nameštanje tendera u zamenu za raskid ugovora, a o čemu je BIRN objavio snimak, u Novom danu N1 je rekao da iz te kompanije nisu znali da je taj razgovor sniman.

„Nismo znali da smo snimani, ali smo dobili informacije iz nekih kanala da postoje snimci o prethodnim sastancima i odakle cure informacije, iz kabineta ili…Šta se tamo dešava stvarno ne mogu da pretpostavim. Možda je u pitanju neka služba, možda MUP, zaista ne znam“, rekao je Terzić i dodao da je na sastanku bilo šest ili sedam osoba.

On ističe i da ne zna ko je snimak dostavio medijima, piše N1.

Ipak, odbacuje navode da je snimak možda montiran, što je kao mogućnost spominjao Šapić i dodaje da je snimak autentičan.

Prenosi i da je na sastanku bila žučna rasprava, a da mu je prisustvovao i turski prevodilac kog je angažovao grad Beograd, kojem predstavnici kompanije ne znaju ime i koji se tu prvi put pojavio.

Povodom navoda Šapića koji tvrdi da snimak nije autentičan i da su ga iz Kentkarta njime ucenjivali, kaže da je apsolutna neistina da je gradonačelnik ucenjivan.

„Da neko proba da državnog činovnika ucenjuje na bilo kakav način, normalno je da odete kod nadležnih i prijavite tu stvar“, dodaje.

Upitan zašto Kentkart odmah nije prijavio da se na sastanku dogodio pokušaj ucenjivanja, on kaže da kada „idete na razgovor sa gradskim predstavnicima i kad vam nešto ponude iz prvog ne odreagujete… A potom se i postavlja pitanje šta time prijavljujete – da li se radi o trgovini uticaja ili krivičnom delu nuđenja nečega“.

„Mi smo predali pravnicima, nismo želeli da pravimo afere i takve stvari, pravnici su preuzeli dokument“, rekao je Terzić i dodao da pošto se krivično delo nije desilo, jer ništa nije potpisano, da bi moglo da se okarakteriše kao trgovina uticajem.

Najavljuje da će pravni tim u narednih nekoliko dana podneti prijavu.

Opširnije čitajte na N1.

Bonus video: Težak raskid Šapića sa Kentkartom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar