Natalija Stojmenović, konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Narodna poslanica Natalija Stojmenović odgovorila je na optužbe poslanika SNS-a Milenka Jovanova da je ona „fantomski birač iz Vranja“, rekavši za portal "Slobodna reč" da Jovanovu „nedostaju kapaciteti za razumevanje jednog novinskog teksta“, kao i da „sumnja da će ih iskoristiti da ospori saznanja da je Vranje novo mesto za regrutaciju SNS fantoma za predstojeće izbore preko vranjskog PIO fonda“.

Ime mlade političarke poreklom iz Vranja, narodne poslanice iz redova Zeleno-levog fronta i odbornice u Skupštini grada Beograda u dva mandata, koja nakon studija na Fakultetu političkih nauka već nekoliko godina živi i radi u Beogradu, kako piše „Slobodna reč“, od jutros je u vrtlogu spin mašine režimskih tabloida, zbog izjave narodnog poslanika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova, da je ona „fantomski birač iz Vranja“.

U jeku tvrdnji o dovlačenju fantomskih birača za beogradske izbore iz ostalih krajeva zemlje od strane SNS-a i afere promene prebivališta radnika vranjskog „Vodovoda“, poslanik ove stranke se obratio tvrdnjom da je Stojmenović „fantomski birač“ iz Vranja u Beogradu, a kao „dokaz“ je iskoristio naslov teksta portala InfoVranjske – „Ko je Natalija Stojmenović, kandidat za narodnog poslanika iz Vranja“.

Time je optužio opozicione poslanike sa liste Srbija protiv nasilja (SPN) da su oni ti koji „imaju fantome“.

„Poštovani poslanici, ako želite da vidite fantoma, to je koleginica koja je govorila u ime ove grupacije. Ovo je tekst InfoVranjske, 11. februar 2022. u kojem je Natalija Stojmenović kandidat za poslanika iz Vranja. Ovo je lista ’Srbija protiv nasilja’, ova godina, broj 31, Natalija Stojmenović, politikološkinja, Beograd, Palilula“,  rekao je Jovanov u Narodnoj skupštini i dodao da su poslanici opozicije „očigledno u tim optužbama kretali od sebe, pa računaju da to što oni rade, rade svi“.

Međutim, zvanične informacije opovrgavaju ovu tvrdnju, ali i pomenuti naslov, jer je Stojmenović na parlamentarnim izborima 2022. godine bila kandidatkinja za poslanicu (65. mesto) koalicione liste Grupe građana MORAMO – AKCIJA – Ekološki ustanak – Ćuta – Ne davimo Beograd, kao politikološkinja sa prebivalištem u Beogradu, a ne u Vranju.

Na parlamentarnim izborima održanim 17. decembra 2023. godine, Stojmenović je kao kandidatkinja Zeleno-levog fronta bila na listi koalicije Srbija protiv nasilja, takođe kao politikološkinja sa prebivalištem u Beogradu.

Dodatno, u poslednje četiri godine je izabrana i za odbornicu Skupštine grada Beograda, u dva mandata, što nije moguće bez prebivališta u Beogradu.

Stojmenović za „Slobodnu reč“ kaže da prebivalište u Beogradu ima više od dve godine, kao i da u prestonici živi deset godina, te da pretpostavlja da je Jovanov nju „zamenio za neke druge vranjske funkcionere koji prevoze glasače za Beograd“:

„Verujem da je gospodinu Jovanovu izuzetno teško da isprati sve SNS fantome pa je mene, gradsku odbornicu Skupštine grada Beograda u dva mandata verovatno zamenio za neke druge vranjske funkcionere koji prevoze glasače za Beograd. Ali s obzirom na to da vidimo kako Jovanovu nedostaju kapaciteti i za razumevanje jednog novinskog teksta sumnjam da će ih iskoristiti da ospori saznanja da je Vranje novo mesto za regrutaciju SNS fantoma za predstojeće izbore, preko vranjskog PIO fonda“ – rekla je Natalija  Stojmenović za „Slobodnu reč“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare