Prilikom velike ankete koja je rađena u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, Nova je sa brojnim građanima razgovarala o tome da li su razumeli o tome šta će biti sa Kosovom. Jedan od njih, Dragiša iz Niša, rekao je za naš portal da televiziju uopšte ne gleda, da je to dobro zato što štedi, a da određene kanale nikada nije ni mogao da gleda. Mislio je televiziju N1, koju je nazvao M1. Dragišina kratka ispovest možda svima pomogne da shvate u kakvom medijskom sistemu živi naša zemlja.

Posle sastanka o Kosovu u Briselu, Nova.rs uradila je anketu u tri grada kako bismo upitali građane šta su to oni čuli i razumeli. Njihove stavove i tumačenja možete da čujete u odvojenoj vesti, ali nisu samo govorili o Kosovu.

Slušali smo o poskupljenju cipela, životu koji je bolje živeti uz sport i knjige, daleko od malih ekrana, ali i o tome kako im smeta aktuelna ponuda na medijskom nebu jer na televiziji ništa pametno neće ni čuti.

Neće ili ne mogu? Jedan deo naših sunarodnika svakako i neće da sluša teme koje im donose frustracije, vraćaju sećanje na ratove iz devedesetih, ali deo njih i ne može da čuje ništa drugačije.

Jedan od njih je Dragiša iz Niša, koji je za Novu rekao da on prosto nikada nije ni imao mogućnost da čuve šta se to emituje na televiziji N1.

„Ne mogu više da gledam nijednu televiziju. Nijednu. Taj M1 (N1 prim.aut), niko ga i nema. Ja nikada nisam imao priliku da čujem taj M1… Ne znam, možda ga neko ima, ja ne“, rekao je Dragiša iz Niša za naš portal.

Dragiša je kratko govorio o temi N1 i medija u Srbiji, svega 20 sekundi, ali je i to bilo dovoljno da se prisetimo u kakvom medijskom ekosistemu živimo.

Iako su Nova i N1 u decembru na kratko prekinule svoje emitovanje, kako bi pokazale u kakvom medijskom mraku bi se živelo ukoliko se ne budu emitovale ove dve televizije, Dragiša i mnogi drugi i dalje žive u tom mraku.

Bonus video: Vučić sramno prokomentarisao medijski mrak na N1 i Nova S

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare