Nebojša Stefanović, Aleksandar Vučić i Darko Glišić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC, N1

Kad je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da će svi oni koji nisu dobili mesto u vladi nastaviti da rade za stranku, na prvom mestu je po svemu sudeći mislio na Nebojšu Stefanovića. Bivši ministar odbrane vraćen je na teren, pa je prethodnih dana obilazio jug Srbije i razgovarao sa tamošnjim članovima SNS. To je do sada bio posao predsednika Izvršnog odbora SNS Darka Glišića, što bi moglo da ukazuje na još jednu veliku izmenu u vladajućoj stranci.

Stefanović je prethodnih dana obišao Trgovište, Bujanovac, Vranje, Surdulicu i Vladičin Han, gde je razgovarao sa aktivistima Srpske napredne stranke. Istim onim koji su ne tako davno listom glasali za njegovu smenu sa mesta predsednika Beogradskog odbora SNS.

O tome je pisao i na svom Fejsbuk nalogu.

“Uspešan jučerašnji dan, odlično društvo i neverovatna radna energija! Opštinske odbore u Trgovištu i Bujanovcu i Gradski odbor u Vranju čine sjajni ljudi, vredni i posvećeni. Svako od njih jednako je važan i doprinos svakog našeg aktiviste je značajan i vredan. Zajedničkim snagama potrudićemo se da radimo još bolje, u službi svih naših građana. Srbija je danas, na čelu sa predsednikom Vučićem, mnogo bolje mesto i za život za sve građane juga Srbije i ponosni smo na to! Od srca se radujem druženju i radu sa ovim divnim ljudima u narednom periodu.

Zajedno možemo sve”, napisao je Stefanović.

A onda je nakon još jednog dana na terenu, iskoristio priliku da ponovo spomene predsednika SNS Aleksandra Vučića. Istog onog za čije su ga prisluškivanje svojevremeno okrivljavale stranačke kolege.

“Još jedan konstruktivan i uspešan radni dan proveden sa našim aktivistima Srpske napredne stranke, sa kojima smo u Surdulici i Vladičinom Hanu razgovarali kako možemo još da unapredimo rad na terenu i šta još možemo da učinimo za naše građane, jer su oni, bolji život za njih i njihovu decu i unuke, ono što je za nas najvažnije. Nastavljamo sa sprovođenjem politike Aleksandra Vučića, politikom brige o ljudima, ekonomskog napretka, mira i stabilnosti. Jug Srbije će nastaviti da se razvija, a ovi divni, vredni ljudi i sjajni domaćini, živeće još bolje i kvalitetnije, kako i zaslužuju!”, napisao je Stefanović na Fejsbuku.

Do sada je teren i aktiviste SNS po Srbiji uglavnom obilazio predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić. Međutim, sve su glasnije najave da Glišića čeka postavljenje, a spominje se pored Aleksandar Vulina kao jedan od kandidata za direktora BIA. Ukoliko se to zaista desi, Stefanović bi mogao biti njegova zamena na čelu IO SNS.

Darko Glišić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

U svakom slučaju, sve izgleda kao da će “gresi” Nebojše Stefanovića biti oprošteni, što je na neki način i najavio predsednik Aleksandar Vučić, onog dana kada je objavio imena članova nove Vlade Srbije.

On je tada rekao da bivši ministri poljoprivrede, zdravlja i odbrane Branislav Nedimović, Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović neće biti u Vladi Srbije, ali da će “svi ti ljudi, koji neće biti sada u Vladi, nastaviti da rade za stranku“.

Pomenuo je Vučić Nebojšu Stefanovića u pozitivnom smislu i kad je branio stranku od napada bivše ministarke Zorane Mihajlović.

Foto:TANJUG/ RADE PRELIC/

Osvrnuvši se na njenu izjavu da su neki koristili SNS kao svoj „džuboks za bogaćenje“, Vučić je rekao:

“Kad vidite neke ljude, koji se prvi put suočavaju sa tim da ne dobiju fotelju, da im ne treba ni tri minuta da pokažu šta u stvari misle o svemu i zbog čega su tu bili. Neće se to desiti ni sa Nebojšom Stefanovićem, ni sa Zlatiborom Lončarom, ni sa Branislavom Nedimovićem“, naglasio je tad Vučić.

Inače, Stefanović je dugo bio na stubu srama u sopstvenoj stranci, a stranačke kolege su ga optuživale ni manje ni više nego da je imao veze sa prisluškivanjem predsednika države, u vreme dok je bio na čelu policije.

Na njegov račun ozbiljne optužbe je iznela i bivša državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je rekla da je Stefanović dok je bio na mestu ministra policije štitio klan Veljka Belivuka, da je pokušao da “namesti” aferu Jovanjica porodici predsednika Vučića i da je odgovoran za njegovo prisluškivanje.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović o optužbama Dijane Hrkalović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar