Dobrica Veselinović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd danas je najoštrije osudio napade desničarskih ekstremista na predstavnike Inicijative za Požegu koji su podržali aktivistkinje Aidu Ćorović i Jelenu Jaćimović u suprotstavaljaju veličanju ratnih zločinaca.

U saopštenju je navedeno da su, nakon javne podrške koju je Inicijativa za Požegu uputila Ćorović i Jaćimović, „usledili napadi i ispisivanje grafita mržnje na prostorijama pokreta i na porodičnom lokalu jednog od članova“.

Navedeno je da se taj „kukavički čin“ desio usred noći i ocenjeno da su pretnje Inicijativi za Požegu nedopustive.

Ukazano je i da to bio „samo jedan u nizu napada na Inicijativu za Požegu“.

„Prethodnih dana, aktivisti ove organizacije dobili su više pretnji i uvreda od strane ekstremno desničarskih grupa, kao reakciju na javno iskazivanje podrške aktivistkinjama koje su se suprotstavile veličanju ratnih zločinaca“, navodi se u saopštenju.

Pokret Ne davimo Beograd je naveo i da pruža punu podršku aktvistima i saborcima u Požegi, te ukazao da se oni godinama bore protiv korumpirane i nesposobne lokalne vlasti na čelu sa naprednjacima.

„Znamo da ih ovakvi napadi neće uplašiti, niti pokolebati u borbi za Srbiju koja pripada svim njenim građanima“, navodi se u saopštenju.

Ćorović i Jaćimović su nedavno bile privedene jer su bacile jaja na mural Ratka Mladića na Vračaru.

Bonus video: Hapšenje Aide Ćorović zbog gađanja murala jajima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar