Mural Ratko Mladic
Aida Ćorović, Mural Ratko Mladić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Aida Ćorović, aktivistkinja za ljudska prava, privedena je nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratku Mladiću na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu. Na snimku se vidi kako Ćorović najpre gađa mural jajima, a zatim i kako je nekoliko muškaraca odvodi, ali nije jasno da li su u pitanju pripadnici MUP u civilu s obzirom na to da prisutnim građanima i medijima nisu hteli da pokažu službene legitimacije.

Inače, uniformisani policajci nisu reagovali na molbe građana, koji su od njih tražili da intervenišu.

Nakon privođenja Ćorović, osobe za koje se pretpostavlja da su policajci u  civilu, odveli su i aktivistkinju Jelenu Jaćimović, saznaje naš portal.

„Nakon što su bacale jaja na mural Ratku Mladiću, prišlo im je 10 neuniformisanih lica i skočili na njih. Aidu su vukli, stezali, njih barem pet, Jeleni su odmah zavrnuli ruke. Ovoliku agresiju nisam videla 15 godina koliko se bavim novinarstvom“, kaže za portal Nova.rs novinarka Danasa i jedan od očevidaca, Jelena Diković.

Pogledajte video:

Podsetimo, nakon što je Inicijativa mladih za ljudska prava u Srbiji najavila, pa otkazala uklanjanje murala osuđenomratnom zločincu Ratku Mladiću i to zbog toga što je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo skup, došlo je do incidenta. Inače, pripadnici MUP tokom čitavog dana čuvaju mural Ratka Mladića.

Grupa aktivista najavila je protestni skup za 19 sati ispred Doma sindikata u centru Beogradu zbog današnjeg incidenta u Njegoševoj, kada je uhapšena aktivistkinja Aida Ćorović, koja je gađala jajima mural Ratku Mladiću.

****

BONUS VIDEO: Lekcija Igora Vuka Torbice: „Ako razgovaraš sa idiotom, rizikuješ da i sam zvučiš kao idiot“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare