Jezive poruke upućene maloletnoj ćerki Đorđa Miketića iz stranke Zajedno, kao i pretnje smrću Radomiru Lazoviću iz Zeleno-levog fronta na društvenim mrežama, refleksija su kampanje SNS na terenu. To znači fizičko sprečavanje aktivista i simpatizera stranka s liste “Srbija protiv nasilja” da rade svoj posao i postave štandove, psovke, pretnje, čuveni SNS momci u crnom, zaključno s fizičkim obračunima. Zbog jednog takvog, lider PZP Janko Veselinović u nedelju je završio u Urgentnom centru.

Nasilje je postalo zaštitni znak ove predizborne kampanje vladajuće stranke i njihovih simpatizera.

Predsednik beogradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić u nedelju je objavio da je na društvenoj mreži Fejsbuk dobio pretnje upućene njegovoj maloletnoj ćerki.

Foto: Privatna arhiva

„Pretnje političkim neistomišljenicima postale su nova normalnost pod vlašću Srpske napredne stranke. Živimo u atmosferi nasilja kao u vreme režima Miloševića i Legije. Ove pretnje me neće uplašiti. Nastaviću da se borim za Beograd i Srbiju bez nasilja. To dugujemo deci tragično nastradaloj u Ribnikaru i Duboni i Malom Orašju, njihovim roditeljima, i svoj drugoj deci koja svakog jutra idu u školu zabrinuta za svoju bezbednost“, rekao je Miketić.

PROČITAJTE JOŠ...

Istog dana stigla je vest da je lider Pokreta za preokret (PZP) i bivši narodni poslanik Janko Veselinović fizički napadnut u Budisavi, kod Novog Sada. Prema njegovim rečima, napao ga je Miloš Egić, direktor novosadskog “Zelenila”.

“Neće vas biti”

“On je jedan od najbližih saradnika Miloša Vučevića, lidera naprednjaka. Nasilan je po prirodi. Mi smo bili u selu Budisava kod Novog Sada, imali smo akciju, razgovarali s građanima, delili materijale. Kolega iz naše organizacije je primetio da nas prate i u jednom momentu su nas presreli. Egić je bio od početka nasilan, uneo mi se u lice i rekao da se gubim odatle. Poručio mi je i da zna gde živim“, rekao je Veselinović u izjavi za Nova.rs i dodao:

Janko Veselinović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

“Rekao je da nas neće biti. Suzdržali smo se, rekli smo da radimo svoj posao, međutim, nije mu bilo dovoljno i udario me šakom u stomak. Materijal mi je pocepao i bacio na zemlju. Onda je pokušao da mi zavrne ruku i tom prilikom me povredio. Policija je izašla na teren, ali ona ne može da izađe na kraj s njima. To je jedna banda”

Lideru Zeleno-levog fronta Radomiru Lazoviću, koji je biti prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ za republičke izbore, preko Instagram naloga upućene su pretnje smrću.

Foto:M.K./ATAImages

U jednom od komenatra na njegov post u kom navodi da „nasilje ne može pobediti ljubav…“ piše:

„Smrad od čovjeka, koji mora biti smaknut sa javne govornice i politike, ovakvi ne trebaju ni porodici, jer stvarno smrada treba eliminisati“.

Lazović je ovim povodom za Nova.rs rekao da se protiv njega, Dobrice Veselinovića, kao i drugih opozicionara u ovom trenutku vodi ozbiljna kampanja mržnje preko režimskih medija, te da su ovakve pretnje posledica toga.

Na udaru su i svi oni koji za opozicione stranke rade promociju na terenu.

“Dođe ekipa od pet, šest muškaraca u crnom…”

Najnovije oružje SNS jeste sprečavanje aktivista stranaka s liste „Srbija protiv nasilja“ da postave štandove. To se desilo i u utorak uveče u naselju Stepa Stepanović.

„Stranke s liste “Srbija protiv nasilja“ su postavile štandove u naselju Stepa Stepanović u utorak oko 15 sati i plan je bio da budemo tu do 19 časova. Čim smo postavili štandove, oni su počeli da pristižu. To je taktika koju u poslednje vreme primenjuju, dođu sa tri, četiri štanda i okruže nas, a broj njihovih aktivista se stalno povećava. Na kraju dolazi ekipa od pet, šest muškaraca u crnom, koji provociraju, naslanjaju se na naše štandove, psuju, prete… Izgledaju kao da su u svakom trenutku spremni da se pobiju. Zaista, vrlo neprijatna situacija“, rekla je za naš portal predsednica Opštinskog odbora Demokratske stranke Voždovac Olivera Lazović i podsetila da je pre dve nedelje jedna devojka iz ZLF dobila šamar.

„Nakon što smo pozvali policiju i oni čuli da dolaze, pozvali su predsednicu opštine Voždovac kao pojačanje. Ona se pojavila oko pola sedam“, navodi Lazović.

#related-news_0

Nedavno se slična stvar desila i u Mladenovcu. I u ovom incidentu učestvovao je predsednik opštine Vladan Glišić.

Kad se upregnu svi funkcioneri SNS

„Upravo u Mladenovcu, SNS klika na čelu sa predsednikom opštine ne dozvoljava nam da održimo uredno prijavljene štandove“, pisalo je u objavi Stranke slobode i pravde na mreži X.

Žena koja je ceo događaj snimala u videu je rekla sledeće:

„Evo, predsednik opštine između ostalog. Naši štandovi su ovde. Gospoda su bila preko puta i došli su ovde da spreče nas, da nam ukinu naše ustavno pravo da kažemo ljudimo ono što mi smatramo da treba. Da propagiramo našu listu „Srbija protiv naslja“. Evo i većnik je ovde, direktor jedne ustanove, direktor izvršni jednog javnog preduzeća“, navodi se u snimku.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar