Najnovije oružje Srpske napredne stranke u borbi protiv opozicije jeste sprečavanje aktivista stranaka s liste "Srbija protiv nasilja" da postave štandove ili blokiranje prilaza građanima. To se desilo i u utorak uveče u naselju Stepa Stepanović, a u celoj akciji je učestvovala predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, koja je došla nakon momaka u crnom...

„Upravo u naselju Stepa Stepanović, pošto nema pametnija posla utorkom predveče predsednica opštine Voždovac lično i sa članovima SNS-a, blokira prilaz štandovima koalicije „Srbija protiv nasilja“. Čega se plaši? Da ljudi čuju i vide istinu?“, piše u objavi na mreži X, uz video na kom je zabeležen sam događaj.

Govoreći o ovom incidentu, predsednica Opštinskog odbora Demokratske stranke Voždovac Olivera Lazović za Nova.rs kaže da je bilo strašno i da ovo prelazi u manir članova i aktivista SNS.

I opet momci u crnom

„Stranke s liste „Srbija protiv nasilja“ su postavile štandove u naselju Stepa Stepanović u utorak oko 15 sati i plan je bio da budemo tu do 19 časova. Čim smo postavili štandove, oni su počeli da pristižu. To je taktika koju u poslednje vreme primenjuju, dođu sa tri, četiri štanda i okruže nas, a broj njihovih aktivista se stalno povećava. Na kraju dolazi ekipa od pet, šest muškaraca u crnom, koji provociraju, naslanjaju se na naše štandove, psuju, prete… Izgledaju kao da su u svakom trenutku spremni da se pobiju. Zaista, vrlo neprijatna situacija“, kaže Lazović za Nova.rs i podseća da je pre dve nedelje jedna devojka iz ZLF dobila šamar.

„Nakon što smo pozvali policiju i oni čuli da dolaze, pozvali su predsednicu opštine Voždovac kao pojačanje. Ona se pojavila oko pola sedam“, navodi Lazović.

#related-news_0

Nedavno se slična stvar desila i u Mladenovcu. I u ovom incidentu učestvovao je predsednik opštine Vladan Glišić.

Kad se upregnu svi funkcioneri SNS

„Upravo u Mladenovcu, SNS klika na čelu sa predsednikom opštine ne dozvoljava nam da održimo uredno prijavljene štandove“, pisalo je u objavi Stranke slobode i pravde na mreži X.

Žena koja je ceo događaj snimala u videu je rekla sledeće:

„Evo, predsednik opštine između ostalog. Naši štandovi su ovde. Gospoda su bila preko puta i došli su ovde da spreče nas, da nam ukinu naše ustavno pravo da kažemo ljudimo ono što mi smatramo da treba. Da propagiramo našu listu „Srbija protiv naslja“. Evo i većnik je ovde, direktor jedne ustanove, direktor izvršni jednog javnog preduzeća“, navodi se u snimku.

Podsetimo, lista Srbija protiv nasilja danas je predala je danas izbornu listu. Potpredsednica SSP Marinika Tepić koja zajedno sa predsednikom Narodnog pokreta Srbije Miroslavom Aleksić nosilac liste “Srbija protiv nasilja”, istakla je nakon toga da Vučić i SNS već 11 godina vladaju na nasilju i strahu.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

“Mi smo se ujedinili da bismo se izborili za normalno društvo. Podele su umorile naše građane. Vreme je da stanemo na put propadanju Srbije i da sprečimo da živimo u nasilničkom društvu. Nove generacije ne pamte vreme života u državi gde predsednik države svoje neistomišljenike ne naziva zlikovcima i neprijateljima. Svim tim generacijama dugujemo da zaustavimo represiju i odbranimo pravo na javne i političke slobode”, podvlači Tepić.

Miroslav Aleksić, Marinika Tepić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Aleksić je naglasio da je njihovu listu podržalo preko 20.000 građana Srbije. On se zahvalio svima koji su im pružili podršku.

“Nama je neophodna odgovornost, zato što od nas zavisi kakva će Srbija biti posle 17. decembra. Hoćemo i dalje živeti u zemlji gde se sve raspada u kojoj imamo jednu grupu koja vlada 11 godina i koja je privatizovala državu Srbiju. Ovo je momenat kad svaki građanin Srbije mora da pokaže svoju svest i svi smo mi na istom zadatku. Pozivam sve građane Srbije da ne sede i da se uključe u procese – da glasaju na izborima i da podrže ljude koji mogu da ponude stabilnost”, naglašava Aleksić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare