Radomir Lazović Foto: Milos Tesic/ATAImages

Lideru Zeleno-levog fronta Radomiru Lazoviću, koji će biti prvi na listi "Srbija protiv nasilja", preko Instagram naloga ZLF upućene su pretnje smrću.

U jednom od komenatra na njegov post u kom navodi da „nasilje ne može pobediti ljubav…“ piše:

„Smrad od čovjeka, koji mora biti smaknut sa javne govornice i politike, ovakvi ne trebaju ni porodici, jer stvarno smrada treba eliminisati“.

Foto: Ne davimo Beograd

Radomir Lazović navodi za Nova.rs da se protiv njega, Dobrice Veselinovića, kao i drugih opozicionara u ovom trenutku vodi ozbiljna kampanja mržnje preko režimskih medija, a „ovakve pretnje su posledica kako ovog blaćenja u medijima, tako i targetiranja od strane vladajuće partije i ljudi poput Siniše Malog ili Ane Brnabić koji najstrašnije vređaju svoje političke neistomišljenike, šire govor mržnje, seju uvrede…“

„Siniša Mali je sve opozicione poslanike optužio da rade za neke strane faktore, nazivao nas budalama u skupštini, govorio da smo izdajnici. Pa šta da očekujete onda nego da budete napadani i na ulici i dalje“, kaže Lazović.

On navodi da je ovo samo jedna od mnogih pretnji, ali da se dvoumi da li da je prijavi.

„Podsećam da su mi prošli put obećavali da će me ubiti kao Olivera Ivanovića, a bivši poslanik SNS-a Janko Langura je nakon izrečenih pretnji ubistvom na tviteru, pokušao čak i da se fizički obračuna samnom na stepeništu Narodne skupštine. Uprkos tome što sam sve prijavio policiji, oni ništa nisu uradili po ovom pitanju, zato se i dvoumim da li ove pretnje da prijavljujem ili ne. Ako mene kao narodnog poslanika napadne neko na stepeništu Skupštine, čemu obični građani da se nadaju ako se zamere režimu. Policija ništa nije uradila da Langura snosi neku odgovornost“, ističe Lazović.

BONUS VIDEO Govor Radomira Lazovića na protestu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar