Jadranka Joksimović i Aleksandar Vučić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jedina funkcionerka koja nije prihvatila "milostinju" Aleksandra Vučića i zauzela mesto koje joj se ne sviđa i dalje čeka novo nameštenje. Iz udobne fotelje Ministarstva evropskih integracija, bivša ministarka Jadranka Joksimović nije želela da sedne u fotelju Ministarstva informisanja, što je rekla i Vučiću. Od tada, Joksimović strpljivo čeka novo nameštenje i funkciju koja će biti po meri i Vučića, ali i njenih ličnih ambicijama.

Uoči dugo očekivane odluke ko će biti novi ministar, lider SNS Aleksandar Vučić podelio je sve karte, a špil je promešao tako da su mnogi ministri otpali, a neki novi ušli u Nemanjinu 11. Jedina osoba koja je „dobila kartu, ali je vratila“ Vučiću bila je tadašnja ministarka evropskih integracija, Jadranka Joksimović.

Njoj je predloženo da u novoj Vladi bude ministarka za informisanje, što je ono uz oštro negodovanje, odbila i „vratila svoju kartu u špil“.

Kako su tada rekli izbori Nova.rs, ona je svoje negodovanje saopštila lično predsedniku Aleksandru Vučiću. Prema informacijama Nova.rs, Joksimović je razgovarala i ranije o ovoj ideji sa premijerkom i mandatarkom Anom Brnabić, kojoj je, kako nam je rečeno, poručila da ne želi pomenuti resor i preuzme novo ministarstvo.

Aleksandar Vučić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Epilog je svima bio evidentan – posle konferencije Vučića, jedino je mesto ministra informisanja ostalo upražnjeno.

Od tada, visoka funkcionerka SNS nastavlja da radi u stranci kao internacionalna sekretarka, odnosno osoba koja je zadužena sa saradnju i korespodenciju za strankama iz Evrope koje su deo velike porodice narodnjaka sa Starog kontinenta.

Pročitajte još...

Pored toga, uključena je u redovne aktivnosti stranke, dok čeka novo nameštenje. U opticaju su ambasadura, određene pozicije u izvršnoj vlasti, ili potencijalno vođenje nekih institucija.

Za sada, sve je to na dugom štapu.

Podsetimo, Jadranka Joksimović osam godina obavljala je funkciju ministarke za evrointegracije, a po okončanju izbora u aprilu se govorilo o tome da je neizvesno ostati na istoj poziciji.

Joksimović se najčešće pominjala kao buduća ministarka zadužena za zaštitu životne sredine, ali je se lideru SNS Aleksandru Vučiću činilo da bi ona bila ipak najbolje rešenje za ministarku informisanja i telekomunikacija.

Bonus video: Laž godine je izrekao predsednik Vučić lično: Pogledajte kako je to izgledalo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare