Jadranka Joksimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

Aktuelna ministarka za evropske integracije, Jadranka Joksimović, najverovatnije će promeniti resor po formiranju nove Vlade Srbije. Prema informacijama dnevnog lista “Nova”, nju najverovatnije očekuje premeštaj na poziciju ministarke zaštite životne sredine gde će naslediti Irenu Vujović.

Jadranka Joksimović, ministarka zadužena za evropske integracije, na toj poziciji se nalazi još od 2014. godine. Kako saznaje “Nova”, njena naredna uloga u Vladi Srbije bi trebalo da bude potpuno drugačija u odnosu na dosadašnju.

Pročitajte još...

“Veliki su izgledi da će ona postati ministarka za zaštitu životne sredine. Evropska unija će u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti ekologiji i zaštiti životne sredine, stoga bi njeno imenovanje bio signal da Srbija želi da usklađuje ovu oblast sa rešenjima EU”, navodi izvor “Nove”.

Iako pregovori o formiranju nove Vlade Srbije nisu zvanično započeti, licitacija imenima, bar u medijima, je već počela. Očekuje se da svaki treći ministar u vladi bude promenjen. Prema informacijama, koje je ranije objavio dnevni list “Nova”, novi premijer će najverovatnije biti aktuelni ministar finansija, Siniša Mali.

S druge strane ako budu ispunjene i želje SAD svoje mesto u Nemanjinoj 11 zadržaće Zorana Mihajlović, Ana Brnabić, Tatjana Matić pa čak i Nebojša Stefanović.
Aktuelni ministar odbrane važi za nekog ko ima dobre veze u SAD. Imajući u vidu poslednja dešavanja oko njega, optužbe svoje bivše saradnice Dijane Hrkalović da je prisluškivao Aleksandra Vučića, da stoji iza afere Jovanjica, da je imao veze sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, biće zanimljivo dočekati konačni spisak onih koji će činiti buduću Vladu Srbije.

Aktuelna šefica Vlade Srbije, Ana Brnabić, kojoj će ovo, po svemu sudeći, biti poslednji mandat na poziciji predsednice Vlade , prema rečima izvora “Nove”, najčešće se pominje kao buduća ministarka spoljnih poslova ili čak predsednica Skupštine Srbije.

BONUS VIDEO: Tatalović otkrila zašto su svi ministri još u Srbiji i zbog čega ne idu na more

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram