Narodna poslanica Slavica Radovanović pitala je danas na sednici Skupštine ministra za rad, boračka i socijalna pitanja Nikolu Selakovića da li je svestan da učestvuje u prikrivanju stvarnog stanja u Domu za stare u Jagodini u kom, kako kaže, korisnici žive u veoma lošim uslovima. Ona je na sednici Skupštine pokazala fotografije za koje, kako tvrdi, ilustruju uslove života u domu, uz napomenu da je neophodno smeniti direktora koji je, prema njenim rečima, odgovoran za to što se sve prikriva.

Sve događaje sa današnje sednice Skupštine Srbije pratite u našem blogu UŽIVO.

„Imam pitanje za ministra Nikolu Selakovića, da li će se izviniti za etiketiranje narodnih poslanika da laže? Istina je da u domu postoji ovakva prostorija, ali nju ne upotrebljavaju korisnici, ovo je prostorija koja se nalazi ispred čekaonice direktora. Fotografije koje je ministar Selaković objavio su su iz službenih prostorija, a ovo su fotografije, gospodine ministre iz Odeljenja G3 i G6“, rekla je ona, a potom pokazala fotografije za koje kaže da ilustruju uslove u kom žive štićenici Doma za stare u Jagodini.

PROČITAJTE JOŠ...

„Ovako vam žive i ovako funkcionišu i rade korisnici tog Doma za stara lica u Jagodini. Da li ste saučesnik u prikrivanju istine? Evo, kako su skolenjene stvari iz doma kad ste vi došli. Evo kako izgleda krov koji ste popravili. Slikali ste vaše toalete, vaše uređene delove zgrade i delove staračkog doma“, rekla je Radovanović pokazujuću fotografije.

Slavica Radovanović 11 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 11 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 10 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 10 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 9 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 9 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 7 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 7 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 8 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 8 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 6 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 6 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 5 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 5 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 4 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 4 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 3 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 3 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 2 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 2 Foto: Prnt scrn RTS2
Slavica Radovanović 1 Foto: Prnt scrn RTS2 Slavica Radovanović 1 Foto: Prnt scrn RTS2

Ona je rekla da Selaković učestvuje u laži, a da je nju optužio da laže.

„Ovako su sklonjena vozila da ih vi ne vidite. Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja vam je napravio Potempkinovo selo. Da li ministar zna da u ovom domu postoji odeljenje psihogerijatrije“, pitala je ona, dodajući da je dobila i poruke ljudi čiji su rođaci korisnici ovog doma tvrdeći da postoje problemi sa uslovima života u njemu.

„Neprekidno mi se javljaju. Ove fotografije će dobiti tužilac, predsednik, premijerka, sve organizacije koje se bave ljudskim i manjinskim pravima. Tražim od ministra da sprovede nadzor i nalog da se vršilac direktora smeni“, naglasila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare