Miloš Vučević, Sednica Vlade Republike Srbije Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBBIJE/SLOBODAN MILJEVIĆ

Premijer Srbije Miloš Vučević poručio je da Srbija ne krši nijedan međunarodni sporazum, ni dokument, niti Rezoluciju Ujedinjenih nacija 1244, a vojne baze Vojske Srbije se nalaze na istom mestu godinama.

„Opet imamo na delu fantazmagorije Aljbina Kurtija koji ne zna ni šta tačno baza podrazumeva“, navodi se u objavi Vučevića na Instagramu, povodom izjava kosovskog premijera Aljbina Kurtija za CNN da je Srbija „veoma agresivna“ i da zapadni partneri treba da izvrše pritisak na Beograd da ukloni vojne baze koje se nalaze u blizini Kosova.

„To što Kurti, po ko zna koji put, pokušava da napravi medijsku dramu kako je takozvano Kosovo navodno ugroženo, nije ništa do još jednog prodavanja magle njegovim zapadnim sponzorima“, smatra Vučević.

Vučević ističe da nije Kurti žrtva, niti je na Kosovu i Metohiji ugrožen bilo ko, do srpskog naroda kojem ta ista osoba uskraćuje osnovna ljudska prava.

„Dakle, jedini koji su ugroženi na Kosovu i Metohiji su Srbi i to zbog stalnog nasilja, provokacija, pogubnih akcija i medijskih spinova koje sprovodi lično Kurti. Ne treba zaboraviti da je Srbija članica Partnerstva za mir, da sarađuje sa NATO, tako da oni vrlo dobro znaju šta isti taj Kurti uskraćuje“, tvrdi Vučević.

Vučević dodaje da će Vojska Srbije nastaviti da jača i da se modernizuje, jer ona je garant mira i bezbednosti Srbije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare