Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Narodni poslanik i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je ponovnim izborom Novaka Nedića za generalnog sekretara Vlade Srbije, predsednik Aleksandar Vučić poslao je "jasnu poruku da će biti očuvan kontinuitet vlade Ane Brnabić kao pokrovitelja organizivanog kriminala u našoj zemlji".

Milivojević je ponovio da je Nedić više puta pominjan kako u iskazima optuženih pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, tako i u službenim beleškama policije kao čovek koji je štitio pripadnike ovog režimskog mafijaškog klana.

Naglasio je da Nedić zbog toga sigurno nije mogao da prođe bezbednosne provere koje prethode izboru visokih državnih funkcionera.

„Podsećam javnost i građane Srbije da Tužilaštvo za organizovani kriminal, u koje je Aleksandar Vučić očigledno uveo stečaj, nikada nije proveravalo navode šokantog svedočenja pripadnika Belivukovog klana, niti zvanične policijske informacije i službene beleške koju su objavili i pojedini nezavisni mediji. U tim dokumentima se navodi da je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić zaštitio pripadnike Belivukovog klana posle demoliranja kluba „Komitet“ i napada na goste tog kluba“, kazao je Milivojević i dodao:

„Još više su uzmemirujući navodi Vojnog sindikata, koji je zvanično objavio da je Novak Nedić zajedno sa visokopozicioniranim oficirom žandarmerije Nenadom Vučkovićem, Aleksandrom Stankovićem poznatijim kao Salet Mutavi i istaknutim članom Srpske napredne stranke Veljkom Belivukom, od februara do juna 2016. godine koristio strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi uvežbavali gađanje iz vatrenog oružja“, rekao je on.

Milivojević je podvukao da je izbor Nedića za generalnog sekretara Vlade nesumnjivo proslavljen u Nemanjinoj, „ali i u pritvoru Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici aplauzom koji je nadjačao apaluz poslanika Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini povodom izbora vlade Ane Brnabić“.

„Zato kao narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije koristim svoje poslaničko pravo da javno pitam ko je izvršio bezbednosnu proveru Novaka Nedića i šta ga je ponovo kvalifikovalo za ovu visoku funkciju? Izbor na visoku državnu funkciju čoveka kao što je Novak Nedić predstavlja nov dramatičan simptom otete države u kandžama organizovanog kriminala, zbog čega je smena tek izabrane vlade mafijaškog kontinuiteta u najvećem državnom i nacionalnom interesu. Demokratska stranka će učiniti sve što je u njenoj moći da do te smene dođe što pre“, zaključio je Milivojević.

Bonus video: rđan Milivojević o Belivuku u parlamentu i „Ministarstvu za organizovani kriminal“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar