Foto: N1/Antonio Ahel/ATAImages

Kompanija "Milenijum tim" (Millennium Team) je, reagujući na navode košarkaša Vladimira Štimca da hoće da bespravno kopa preko njegovog zemljišta, saopštila da su sve parcele kroz koje treba da prođe gasovod od Aleksandrovca do Tutina, pravosnažno eksproprisane.

U pisanom odgovoru za N1 na tvrdnje Vladimira Štimca, Milenijum tim je saopštio da je glavni izvođač radova na izgradnji razvodnog gasovoda visokog pritiska Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin, čiji je investitor javno preduzeće Srbijagas.

„Parcele kroz koje gasovod treba da prođe pravosnažno su eksproprisane rešenjem koje je izdala Republika Srbija, Opština Raška, Odsek za urbanizam, Imovinski poslovi, broj 465-1935/20 dana 12.05.2023, a rešenje je postalo pravosnažno 05.06.2023“, ističe se u dopisu Milenijum tima.

Dodaje se da i u skladu sa pomenutim rešenjem, niko ne izvodi radove bespravno na pomenutoj zemlji, jer je pravo službenosti prolaza, kako se navodi, upisano u katastru i vodi se na JP Srbijagas u čije ime, i za koga Milenijum tim izvodi pomenute radove, prenosi N1. 

„Brat gospodina Štimca je zajedno sa par komšija juče (18.08.2023.) i danas (19.08.2023.) pokušao da opstruira izvođenje radova, na šta smo mi u dva navrata bili primorani da obavestimo policiju, koja je izlazila na lice mesta gde je napravljen i zapisnik“, poručuju iz Milenijum tima.

Ta kompanija ističe i da niti je angažovala privatno obezbeđenje niti je bilo kome pretila, kako je to prethodno naveo Štimac.

„Sve što radimo na projektu izgradnje razvodnog gasovoda Aleksandrovac-Brus-Raška-Novi Pazar-Tutin je u skladu sa planskim dokumentom, zakonom, propisima i pozitivnim normama Republike Srbije“, dodaju iz Milenijum tima.

Objašnjavaju i da pomereanje trase gasovoda u finalnoj fazi izgradnje nije moguće.

„Izgradnja ovog značajnog infrastrukturnog gasovoda dužine 120 kilometara je u završnoj fazi, a planirani završetak radova i puštanje u funkciju se očekuje u oktobru 2023. Građani ovog dela Srbije, Aleksandrovca, Brusa, Raške, Novog Pazara i Tutina očekuju završetak ovog energetskog projekta koji će olakšati život domaćinstvima i odgovoriti na sve veće potrebe privrede za gasom u ovom delu Srbije“, uvereni su iz ove kompanije.

Podsetimo, srpski košarkaš Vladimir Štimac optužio je kompaniju Milenijum tim, koja se dovodi u vezu sa Srpskom naprednom strankom, da hoće da bespravno kopa preko njegovog zemljišta.

„Veliki pozdrav za Milenijum tim! To što hoćete bespravno da mi kopate po sred moje zemlje i stavljate cevi za gasovod, a znate i sami kuda projekat prolazi, ja vam sigurno neću dozvoliti“, napisao je Štimac na društvenoj mreži X (Tviter).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare