Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić nazvala je degutantnim pitanje da li postoji mogućnost da ova stranka u budućnosti sarađuje sa bivšom ministarkom energetike Zoranom Mihajlović.

Odgovorajući na pitanja novinara na današnjoj konferenciji za medije poslanica SSP Marinika Tepić rekla je da je nije iznenadilo što Zorana Mihajlović više nije u vladi, ali da joj „vređa inteligenciju“ to što se „Srbija smrzava“, a niko ne poziva na odgovornost bivšu ministarku.

Pavle Grbović i Marnika Tepić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Ona je uz Milorada Grčića najodgovornija za demoliranje energetskog sistema. Danas se apeluje na građane da odvrću sijalice i da štede, zato što neko godinama nije hteo da nas posluša kad smo molili da sklone tog čoveka sa mesta direktora EPS-a“, navela je Tepić, a zatim je  degutantnim nazvala pitanje da li postoji mogućnost da SSP u budućnosti sarađuje sa Zoranom Mihajlović.

Inače, Stranka slobode i pravde sa partnerima iz grupe „Ujedinjeni“, PSG, Preokret i Sloga će glasati protiv izbora Vlade Ane Brnabić. Ono čime su se predstavnici vlasti dičili prethodnih dana jeste vlada kontinuiteta i to je upravo razlog zbog čega ćemo glasati protiv, rekli su predstavnici podslaničke grupe Ujedinjeni.

Predsednica Poslaničkog kluba Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je naglasila da je upravo ono čime se predstavnici vlasti hvale, jedan od osnovnih razloga zbog kojeg će glasati protiv.

„Oni se hvale kontinuitetom, a taj kontinuitet je za nas skandalozan. Kontinuitet u lošoj ekonomskoj politici, kontinuitet u lošoj energetskoj politici, kontinuitet u lošem pravcu u kojem ide Srbija u trenutku u kojem se svet deli, a mi se pravimo da od toga ništa ne vidimo. Ovo je vlada kontinuiteta bahate i nestručne vlade, neosetljive za običnog čoveka, kontinuitet korupcije u kojoj nas je zadavila svaka prethodna vlast SNS, demotiranja državnog isistema i mi danas živimo u kontinuiranom protivustavnom stanju,“ istakla je Tepićeva i dodala da ovu i ovakvu vladu ne bi ni birali da smo imali slobodne i demokratske izbore.

„Jasno je da se sve odluke donose na Andrićevom vencu. Pomalo je tužno što su ova vlada i ministri s isteklim rokom, kao roba s greškom, kojoj je i njihov šef unapred svirao kraj“.

Marinika Tepić je izrazila spremnost da poslanički klub okupljen oko Stranke slobode i pravde, ne samo učestvuje već i otvara velike političke teme.

Po pitanju usaglašavanja spoljne politike Srbije sa EU, potpredsednik SSP Borko Stefanović je najavio da će na jednoj od prvih sednica odbora za spoljnu politiku diskutovati o usklađivanju spoljne politike sa politikom EU i dodao:

„Naša politika je jasna, mi se borimo za interes građana Srbije, a rasprava koja će se iz Odbora preneti i na plenarnu sednicu če pokazati da li će i ostali poslanici pozicije i opozicije doći na naše stavove“.

BONUS VIDEO: Žestoka svađa Nataše Jovanović i Marinike Tepić u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare