Foto: Printscreen/YouTube/Kreni-Promeni

Povodom dana ljudskih prava, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu održana je tribina na temu slobode medija na kojoj su učestvovali direktor kampanja pokreta "Kreni Promeni" Savo Manojlović, politikolog Boban Stojanović i novinarka televizije N1 Gordana Bjeletić.

Savo Manojlović istakao je da vlast podelu u društvu sprovodi upravo putem medija.

“Jedan deo društva vlast medijski izoluje. Istovremeno ubija svaku šansu za dijalogom i stručnom raspravom. Postoje dva tipa politike. Jedna je politika gde priznajete razlike, ali pokušavate da ih institucijama kanališete i da rešite zajedničke probleme ljudi. To je vizija društva koje ide napred. I imate društvo u kome politika nike sposobna da reši probleme građana i onda generiše sukobe, podele, mržnju i svađu” rekao je Manojlović.

Politikolog Boban Stojanović složio se sa ovom konstatacijom i istakao da ceni svoje sagovornike, ali bi mu draže bilo da razgovora sa neistomišljenicima. On je dodao da smo svi odgovorni za slobodu koju nemamo.

“Slobode ćemo imati onoliko koliko se za nju borimo. Dobar primer kako se to radi jesu blokade koje je organizovao “Kreni-Promeni. To je jedini ozbiljan poraz Aleksandra Vučića” naglasio je Stojanović.

Gordana Bjeletić ukazala je da joj je kao novinaru u Nišu onemogućeno da normalno obavlja svoj posao, jer gradonačelnica Niša odbija da komunicira sa medijima koji nisu pod kontrolom vlasti.

Predavanje je održano u punom amfiteatru Pravnog Fakulteta u Nišu, a tribinom je moderirao student Dimitrije Andrejić.

Bonus video:“To je jedna druga Nemačka“: Savo Manojlović odgovorio direktoru fondacije Konrad Adenauer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare