U beogradskom hotelu Envoy Conference otvorena je konferencija "Pravo i inovacije" – Pogled u budućnost u organizaciji Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti. Konferenciju je putem holograma otvorio doktor pravnih nauka Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

„Na svetskom nivou IT sektor danas vapi za radnom snagom. Koliko god ljudi da se obuči za rad u digitalnom svetu, deficit se ne smanjuje, a plate nastavljaju da rastu. Samo ove godine srpski IT sektor je izvezao usluge vredne 1,67 milijarde evra. Za jednu, po broju stanovištva i veličini teritorije malu zemlju, poput Srbije, u pitanju je šansa da uzme mali, ali za nas više nego dovoljan deo ogromne količine novce koja je u opticaju“, rekao je Manojlović.

Dodaje da mlade generacije, koje se odlikuju digitalno pismenim i obrazovanim ljudima, ne moraju da odlaze iz Srbije, već da mogu da dovedu taj svet u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Foto: Promo/ Pravo i inovacije

„Zbog prirode njihovog posla, omogućava im se da rade poslove za svetske kompanije, ali žive sa porodicom u Srbiji. To istovremeno podrazumeva rasterićivanje javnog sektora i ulaganje novca u ključne oblasti poput zdravstva, obrazovanja i infrastrukture, umesto hranjenja sistema niskih plata u manuelnim fabrikama, partokratske administracije i rudarstva prljavih tehnologija. To je vizija Srbije koja ovaj put mora spremno da dočeka četvrtu tehnološku revoluciju“, izjavio je Manojlović.

Foto: Promo/ Pravo i inovacije

„Pravo i Inovacije“ je konferencija nove generacije pravnika, ekonomista i inovatara gde se razmenjuju mišljenja u dinamičnom tok šou formatu.

Govornici su advokati iz kancelarija (Goran Draganić, Gecić, Živković – Samardžić, JPM, Karanovići, Stanković), ali i pofesorka Vanja Bajović, Milan Ćulibrk (NIN), Zoran Drakulić (Point group), Dejan Tonić (ERDB), Predrag Milovanović, izborni član Državnog veća tužioca i drugi.

Foto: Promo/ Pravo i inovacije

„Pravo koje je uvek tradicionalno, mora dati odgovor na moderne izazove. Nemati pravne odgovore na specifičnost sadašnjice, znači izložiti društvo da ga šanse novog doba (ponovo) promaše ili izazovi današnjice (ponovo) samelju“, istakao je Savo Manojlović.

Foto: Promo/ Pravo i inovacije

***

BONUS VIDEO – Gost Dnevnika TV Nova S – direktor kampanje Pokreta „Kreni-Promeni“, Savo Manojlović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar