Foto: AP Photo/Visar Kryeziu

Tri pretresa upravo su obavljena na teritoriji Severne Mitrovice i Zvečana u vezi sa događajima u Banjskoj. Nema uhapšenih, javlja KoSSev.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je upravo za KoSSev da se akcija jedinica Kosovske policije završava, da nije bilo incidenata, niti uhapšenih.

Nije precizirao tačne lokacije na kojima je pretres obavljen, niti da li je i šta eventualno zaplenjeno, ali kaže da su pretresi povezani sa događajima u Banjskoj od 24. septembra. Takođe, navodi da pretres nije izvodila policija regiona Sever, ali da jesu pružali asistenciju, prenosi KoSSev.

FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM

Na terenu, kod hotela „Ador“, koji se nalazi na samom ulazu u KBC Kosovska Mitrovica ekipa KoSSeva-a zatekla je veći broj pripadnika interventne jedinice, kao i najmanje jedno vozilo EULEX-a.

Na licu mesta ekipa tog portala uverila se da je akcija bila brza, da je protekla bez incidenata, te da su policajci izašli iz samog hotela oko 11:15. Prema izjavama svedoka, nije bilo vidljivo iznošenje nekih materijala ili stvari iz ovog objekta.

PROČITAJTE JOŠ

Prema izjavama svedoka čiji je identitet poznat redakciji KoSSev, policajci su navodno pretresli najmanje jedan stan u stambenom delu zgrade, te da se radi o stanu bivšeg pripadnika Kosovske policije srpske nacionalnosti.

Prema još uvek nepotvrđenim informacijama, jedan od pretresa obavljen je i u Bošnjačkoj mahali, a sa lica mesta uskoro više informacija.

BONUS VIDEO Gde je Banjska dve nedelje kasnije: Deo naoružanja koje je koristila grupa Milana Radoičića nedavno proizvedeno u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar