Foto: FoNet/Milica Vučković

Aleksandar Arsenijević, lider građanske incijative "Srpski opstanak" i Stefan Veljković iz istoimene inicijative, obišli su parcelu od 9,5 ari koju je Goran Rakić, predsednik Srpske liste prijavio kao svoju imovinu vrednu 350.000 evra.

Arsenijević ističe da se upravo na tom placu nalazi zgrada u izgradnji, koja trenutno broji sedam spratova, s tendencijom rasta, koja na kraju može da vredi i više od dva miliona evra.

„Mi smo pitanje postavili i gospodinu Bulješkaju, direktoru Agencije za borbu protiv korupcije. Pitanje postavljamo svima: ko štiti i brani ministra Rakića i odakle toliko novca za igradnju ovakvih objekata? Da li je to od plate ili od nečeg drugog, neka ispitaju nadležni organi“, kaže Arsenijević.

Nova.rs je pokušala da stupi u kontakt s Goranom Rakićem, ali on nije odgovarao na naše pozive.

Aleksandar Arsenijevic
Aleksandar Arsenijević Foto:KoSSev

Podsećamo, kosovska Agencija za borbu protiv korupcije u januaru je pokrenula postupak u vezi sa lažnim prijavljivanjem imovine Gorana Rakića.

Foto: FoNet/Milica Vučković

Rakić je 2020. godine u Hotijevoj Vladi prijavio samo mesto zamenika premijera, ali je u međuvremenu u Srbiji , pored toga što se nije izjašnjavao, u formular upisao mesto direktora Javnog preduzeća za čistoću Severne Mitrovice „Standard“, registrovanog samo u Srbiji i asistenta u (Visokoj prim. red.) ekonomskoj školi u Leposaviću. Vozila kompanije u kojoj je Rakić direktor bila su viđena u medijima, posebno prošle godine, u vreme napetosti u vezi sa registarskim tablicama na Severu, tj. blokade puteva.

Na sajtu kosovske Agencije za borbu protiv korupcije u poslednjem prijavljivanju imovine, pored funkcija koje je tada obavljao, Goran Rakić prijavio je i tri stana vrednosti 25, 30 i 40 hiljada evra, plac od 9,5 ari vrednosti 350.000 evra i auto „grand čiroki“ vrednosti 10.000 evra.

Kako je ranije pisao N1, Rakić je i zastupnik fudbalskog kluba Trepča.

On se nedavno oglasio i o problemu preregistracije vozila na Kosovu, kada je rekao da „ako krenu oni – krenućemo i mi“.

„Ako Kosovske bezbednosne snage krenu da nam oduzimaju vozila i tablice, krenućemo svim sredstvima protiv toga, na miran i demokratski otpor naroda. Ne znamo u šta će se to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati, ali ponavljam, na miran i demokratski način“, rekao je Rakić.

Prelaz Brnjak skidanje nalepnica
Foto: Nova.rs/video

Dodao je da će, ako bude potrebno, „blokirati sve prelaze i ulaze na KiM“.

Inače, Rakić je predsednik Srpske liste, čiji je potpredsednik Milan Radoičić, koji se nalazi na crnoj listi sankcija ministarstva finansija SAD, zbog povezanosti sa kriminalnim grupama. SAD tvrde da je ta grupa bila umešana u velike šeme podmićivanja sa bezbednosnim zvaničnicima, kosovskim i srpskim, koji omogućavaju ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem izmedju dve zemlje.

Još jedan u nizu spornih događaja bio je 2019. godine, kada su objavljene fotografije Rakića i Radoičića na jahti Bedžeta Pacolija, što je izazvalo i više nego burne reakcije javnosti.

Foto:Krik

Međutim, iz kabineta Pacolija rekli su da je reč o sastanku sa kosovskim Srbima i da nema nikakvih tajni, a ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije u tome video ništa čudno.

BONUS VIDEO Rakić: Ako Priština krene sa oduzimanjem tablica, blokiraćemo sve prelaze

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare