Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Printscreen RTS2

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković izjavio je danas da pravosudni sistem ne može biti efikasan jer predsednik Srbije Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić i poslanik SNS-a i advokat Vladimir Đukanović "štite kriminalce i šuruju, druguju i sarađuju s njima".

Opširnije o dešavanjima na današnjoj sednici Skupštine Srbije čitajte u našem lajv blogu.

„Aleksandar Vučić je šef mafije, a ne šef države. On se slika sa Milanom Radoičićem koga su relevantne međunarodne institucije označile kao vođu organizovane kriminalne grupe, zajedno sa Zvonkom Veselinovićem, a ta grupa se bavi švercom roba, oružja i narkotika. Ta slika je poruka pravosuđu da su oni zaštićeni i pruža im ohrabrenje da nastave sa kriminalom“, rekao je Novaković na sednici Skupštine Srbije.

Novaković je dodao da je Đukanović „čistač koji pere prljave kriminalne tragove režima“ i zastupa Dijanu Hrkalović, koja je kao visoka funkcionerka MUP-a stala na stranu kavačkog kriminalnog klana u obračunu sa suparničkim škaljarskim klanom, i dodao da nju SNS „štiti jer postoji opasnost da bi u suprotnom mogla da progovori o kriminalu režima“.

„Andrej Vučić se slikao sa Zvonkom Veselinovićem, a sadašnji direktor BIA Aleksandar Vulin slikao se sa vlasnikom ’Jovanjice’ Predragom Koluvijom, optuženim za uzgajanje marihuane na najvećoj plantaži u Evropi. Jasna je poruka koja se šalje. Policajac, tužilac i sudija prvo pomisle da je reč o zaštićenim osobama kada vide te slike“, upitao je Novaković.

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić mu je nakon toga izrekao opomenu.

„Preterali ste sa uvredama i narušavanjem reda na sednici“, rekao je Orlić.

***

BONUS VIDEO – Poslanica Manojlović postavila pitanje: Ko uređuje široki plan RTS-a? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare