Darko Glišić Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da će skup na koji je pozvao predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić biti skup onih koji žele da odbrane slobodarske vrednosti i demokratiju, za razliku od skupa opozicije za koji je ocenio da je poziv na nasilje.

Glišić je za televiziju Hepi rekao da je opozicija protestnim skupom u ponedeljak pozivala na nasilje, jer su tim skupom nasilno zatvarane ulice u Beogradu.

„Da li je nasilje nekome ograničavati slobodu kretanja, ili šta je“, upitao je Glišić.

On je rekao da će skup koji je Vučić najavio za 26. maj u Beogradu, biti veliki skup Srbije koja želi da „odbrani slobodarske vrednosti i demokratiju, da pokaže jedinstvo“, uprkos teškim trenucima koji su se dogodili u Srbiji i koji, „u širem političkom smislu, koji dolaze“.

Pročitajte još:

„Život ide dalje, život ne stoji, dolaze pitanja oko Kosova, teška politička pitanja i pritisci“, rekao je Glišić.

On je dodao da taj skup ima za ideju da pokaže jednostavno i da pošalje lepšu sliku.

Glišić je kritikovao političare opozicije koji su pozvali na skup u ponedeljak, optužujući ih da „samo čekaju da se neka nesreća desi i da probaju to da politički kapitalizuju“.

„Posle tragedije, posle masakra koji su počinili mladi ljudi, posle akcije države koja je za kratko vreme više od 3.000 komada oružja uspela da prikupi ili oduzme, imate čoveka koji poziva da se mladim ljudima da oružje i poziva da se ponovi ono što se desilo pre sedam dana“, rekao je Glišić, govoreći o glavnom uredniku „Tabloida“ Milovanu Brkiću.

Dodao je da je član Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević, za koga je ocenio da je organizator skupa u ponedeljak, „ideološki sin Milovana Brkića“.

„Njihov (opozicioni) način sprečavanja i borbe protiv nasilja je da se to nasilje dešava na dnevnom nivou, jer samo iz toga mogu da politički profitiraju“, rekao je predsednik Izvršnog odbora SNS.

Bonus video: Vučić napao Bojana Pajtića – „Čovek koji je čuvao svoju fotelju sa četiri odsto, do poslednjeg dana“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare