Na nedavno održanoj sednici Izvršnog odbora SNS predsednik partije Aleksandar Vučić se nije pojavio. Umesto toga, stranačkim kolegama se obratio telefonski, preko spikerfona, što je bilo čudno i naprednjacima.

Prethodne nedelje mediji naklonjeni vlasti pompezno su najavili velike promene na političkoj sceni Srbije koje je inicirao lično predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić na sastanku koji je održao sa članovima Izvršnog odbora SNS. Ono što su, međutim, propustili da objave to je da se šef naprednjaka nije pojavio na sednici.

Naime, kako navode izvori Nova.rs iz vrha vladajuće partije, Vučić nije bio fizički prisutan na sednici proširenog sastava IO SNS, ali se uključio preko spikerfona na telefonu, što je iznenadilo brojne naprednjake koji su bili na sastanku.

„Jedan od članova SNS je uzeo telefon, pustio Vučića na spikerfon, koji je odatle govorio šta treba da se radi. Nikome od članova SNS nije bilo jasno zbog čega nije došao na sastanak, čudno nam je i dalje da se obraća preko telefona“, priča izvor iz SNS za Novu.

Aleksandar Vučić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

O pomenutoj sednici najpre su izvestili prorežimski mediji koji su naveli da su zaključci Izvršnog odbora bili takvi da su moguće ostavke i Vlade, ali i samog predsednika Vučića.

„Nikada nisam, kao što znate, pristajao na ucene i laži političkog ološa u Srbiji koji nema nikakvu ideju, plan i program, ali sam sit naših ljudi koji u svakoj kriznoj situaciji pronađu dovoljan razlog da se dodvoravaju drugoj strani, onima najgorima u Srbiji“, navodno je rečeno na sednici IO SNS.

Osim toga, mediji su preneli su „na stolu“ ostavka Ane Brnabić, zajednička ostavka Vlade i predsednika, kao i odlazak na opšte izbore ili isključivo ostavka predsednika. Kako su naveli, neka od ovih odluka biće potvrđena na Skupštini SNS 27. maja.

I član Glavnog odbora SNS Dragan Šormaz rekao je da se prema njegovim informacijama o pomenutim opcijama i govorili na poslednjoj sednici Izvršnog odbora.

„Ja nisam član Izvršnog odbora, nisam obavešten da više nisam član ni Glavnog odbora, ali me ne pozivaju nešto. Izgleda da ovi moji stavovi… mada su samo moji stavovi u skladu sa programom stranke, a to je evropska Srbija, evropske integracije, član Ustava to govori. Svi se pozivaju na Ustav, a prvi član Ustava govori o tome da Srbija mora da se razvija kao društvo evropskih vrednosti“, rekao je Šormaz.

Dragan Šormaz Foto:Milos Tesic/ATAImages

Još jednom je dodao se prema njegovim saznanjima zaista i pričalo o pomenutim opcijama na sednici IO SNS.

Da se u SNS već uveliko nešto „kuva“ potvrdio je i sam predsednik Aleksandar Vučić tokom gostovanja na Hepiju.

Pročitajte još:

Vučić je rekao da nikada nije bežao od izbora, iako ne misli da je to dobro rešenje. On je reagovao povodom današnjih zahteva na protestu „Srbija protiv nasilja“ da pojedini funkcioneri podnesu ostavke zbog tragedija u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu.

„Hoćete ostavku vlade ili predsewdnika, hoćete ostavku svih? Nikakav problem, nekih ćete da dobijete odmah, nekih možda malo kasnije, pa idemo opet na izbore“, rekao je Vučić.

„Nikada neću bežati od izbora, iako ne mislim da je to dobro rešenje. Oni misle da im rejting skače, a gade se ljudima ovakvim stvarima. To pokazuje samo da ne vole da čitaju stvarna istraživanja, već veruju u sopstvenu predstavu o sebi kao uspešnima i marljivima“, naveo je on i zatim dodao: „Čućete sve šta dobijate za dvadesetak dana“.

Bonus video: Vučić – Vlada funkcioniše kao raštimovani orkestar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare