Foto: Vesna Lalić/Dragan Mujan/Nova.rs, MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJ,Screeenshot/Instagram/zorana_zm/nebojsastefanovic/crvenazvezdafk

Oduvek su se građani pitali šta rade ministri kada prestanu da to budu? Pitanje je donekle i logično, jer su neki srasli sa foteljama u Nemanjinoj 11, ali kao što je sve prolazno, tako i je ministarska fotelja (nažalost po neke ministre). Posministarske dane bivši "stanovnici" Nemanjine 11 danas provode na raznovrsne načine - neko trenira, neko uživa uz rakiju ili vino, a malo je onih koji su se vratili na svoja radna mesta.

Pročitajte još...

Iako još uvek nismo stigli da ih zaboravimo, budući da je nova vlada formirana pre manje od mesec dana, interesantno je spomenuti šta sada rade ministri koji nisu dobili ponovo ministarsko mesto.

Ona najveća iznenađenja, od kojih je javnost očekivala da će sigurno biti deo Nemanjine 11, a na kraju nisu, jednom rečju sada ne rade praktično ništa. Dva izostanka koja su privukla veliku pažnju javnosti bili su Zorana Mihajlović i Nebojša Stefanović.

Svoje slobodne dane bivša ministarka koristi za opuštanje, što neretko i objavljuje na svom instagram profilu. Tamo objavljuje kako trenira i kako su počele „važne i teške pripreme“.

„Počele su važne i teške pripreme. Vreme je za pojačane treninge“, napisala je nedavno Mihajlović na Instagramu.

Na sličan način svoje slobodno vreme provodi i bivši ministar Nebojša Stefanović, koji doduše ne objavljuje motivišuće poruke gde poziva na trening. Njegova „šolja čaja“ je u stvari čaša vina.

„Želim vam da i vi uživate u pogledu kao što ja uživam“, objavio je nedavno Stefanović fotografiju uz času vina.

Pored toga, objavio je i post sa fotografijom kućnog ljubimca. Stefanović sada ima dosta „praznog hoda“, budući da mu još nije povereno nijedna funkcija u državi, iako obilazi odbore po Beogradu i Srbiji.

Sa druge strane, bivši ministar poljoprivrede Branislav Nedimović ozbiljno se bacio na traženje svog novog posla. Prema informacijama koje su stizale do javnosti poslednjih nedelja, Nedimović ozbiljno figurira da preuzme fotelju prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije.

Branislav Nedimović FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

„Nesmanjenom žestinom i danas volim fudbal. Međutim, jasno mi je da ne mogu da mu se predam koliko bih želeo zbog sve odgovornijih obaveza koje mi prijaju kao čoveku“, rekao je Nedimović jednom za „Politiku“.

Nedimović je svojevremeno navodno igrao u Slogi iz Zasavice, nije se nešto proslavio tokom karijere ali očigledno je to dovoljno da sedne u upražnjenu fotelju FSS.

Dodatno, Nedimović u slobodno vreme gradi kontakte kako bi spremno dočekao svoje ustoličenje, pa su ga tako uslikale kako sedi u društvu direktora Crvene Zvezde Zvezdana Terzića. Njih dvojica su uz domaću „ljutu“ razmenili neka mišljenja i iskustva.

„Nakon prijateljskog susreta sa ekipom Rađevca, usledilo je slavlje povodom velikog jubileja koji obeležava ovaj klub – vek postojanja. Svečanom večerom proslavljena je ova značajna brojka, a čelnici oba kluba su razmenili i darove u znak lepe saradnje i stogodišnjice postojanja FK Rađevac“, piše u objavi Zvezde posle pomenute utakmice uz fotografije Terzića i Nedimovića.

Za razliku od trija Mihajlović-Stefanović-Nedimović, bivši ministar zdravlja Zlatibor Lončar trenutno se ne pojavljuje u medijima.

Zlatibor Lončar Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Izuzev par saopštenja, ime Zlatibora Lončara se pred kraj njegovog mandata u Vladi Srbije gotovo nije pojavljivalo u javnosti. O njegovog odlasku iz izvršne vlasti govorilo mnogo pre nego što je predsednik SNS Aleksandar Vučić pročitao imena novih ministara i nakon čega je i definitivno postalo jasno da hirug Lončar neće biti na funkciji koju obavlja od 2014. godine.

Iako nema zvanične potvrde, Lončar se najverovatnije vratio na svoje radno mesto u Urgentnom centru.

Puno bure podigla je i odluka Jadranke Joksimović da ne prihvati odluku da u novoj Vladi bude ministarka informisanja. Takva odluka negativno je iznenadila Joksimović, koja je uz veliko negodovanje odbila novo postavljenje.

Jadranka Joksimović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/

U ovom trenutku ne zna se šta Joksimović radi, osim što je nastavila svoje usavršavanje na doktorskim studijama na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Bonus video: Hoće li novi ministri ugasiti požare u svojim resorima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar