Dragana Sotirovski Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

"Volim subotnje jutro i moju pijacu", objavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici, uz fotografije sa građanima. Nišlije je u komentarima pozivaju da obiđe i druge pijace u gradu, kako bi se uverila da su u jako lošem stanju, a neki prodavci najavljuju i štrajk.

Objava gradonačelnice, u kojoj je sa građanima podelila „selfije“ i druge fotografije sa pijace i poručila da je to pravo mesto za razgovor sa komšijama, naišla je na komentare prodavaca sa drugih pijaca u Nišu, u kojima neki navode i da će štrajkovati.

„Dođite, gradonačelnice, u Durlan, da vidite kako umiremo kao u Sahari. Niti ventilacija, niti klima. Da nije velike pijace, narod ne bi imao gde da ode da pazari. Preduzmite nešto hitno sa Tržnicom ili idemo u štrajk“, piše građanin, prenose Južne vesti.

On smatra i da je gradonačelnica „relevantna i pravedna“ i da samo ona može da reši njihov problem. Drugi kaže da mu je drago što Sotirovski obilazi pijacu, ali je moli da dođe u iznenadnu posetu i pijaci na Bubnju, za koju ističe da je zrela za renoviranje.

Neki od građana pozivaju Sotirovski da „prošeta“ i do Gabrovačke reke, uz napomenu da meštani tamo nemaju ni pijacu, ni pekaru, ni apoteku, već samo porušenu samoposlugu. Poručuju joj da te sugrađane pita kako žive.

***

BONUS VIDEO – Ruši se novi most u Srbiji: Gradonačelnica Niša šokirala građane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare