Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Princ Filip Karađorđević okarakterisao je "tužnim i zastrašujućim" jučerašnje događaje na severu Kosova i Metohije, istakavši da su oni kontinuirani nastavak neodgovornog i sramnog ponašanja kosovskih institucija, ali i predstavnika Međunarodne zajednice na Kosovu.

„Činjenica je da KFOR i EULEX pasivno posmatraju nedopustivo maltretiranje i zastrašivanje srpska zajednica koja se iz godine u godinu, iz meseca u mesec nalazi u sve gorem položaju“ istakao je princ Filip.

Pročitajte još...

On je podsetio da je kosovska policija juče pucala na Srećka Sofronijevića koji je obavljao jesenje radove u svojoj njivi, ali i na to da je utorak u Peći kamenovana kuća jedine srpskinje koja živi u tom gradu, te da smo i svedoci višemesečnog maltretiranja jedine srpkinje u Đakovici.

„Ukoliko KFOR i EULEX brže i odlučnije ne reaguju i ne spreče bezakonje i nasilje koje nad srpskom zajednicom sprovode aktuelne kosovske vlasti, biće saučesnici u izazivanju ogromne bezbednosne nestabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini“ poručio je Filip Karađorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar