Foto:N1

Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da pokušaj Srpske napredne stranke (SNS) da u Osnovnoj školi "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani uvede v.d. stanje u kome će na mesto direktora postaviti svoju kandidatkinju predstavlja "pravno nasilje koje još nije viđeno u Srbiji".

U saopštenju DS navodi da SNS u OŠ „Nadežda Petrović“ nije uspela da obezbedi većinu u Nastavničkom veću i u Školskom odboru, a da sada pokušava da uvede v.d. stanje.

Nastavničko veće je ubedljivom većinom glasalo za reizbor aktuelne direktore. Školski odbor je, takođe, u julu glasao za reizbor aktuelne direktorke, pa je aktuelna vlast našla tehnički razlog da poništi ovaj konkurs, ističe DS.

Na ponovljenom konkursu je reizabrana aktuelna direktorka, a DS navodi da prosvetna inspekcija i lokalna vlast „kroz izmišljene tehničke greške“ ponovo pokušavaju da ponište i taj konkurs i da kroz v.d. stanje postave stranački podobnu kandidatkinju na mesto direktora škole.

Od ministra prosvete Branka Ružića DS zahteva „da spreči pravno nasilje ili da Skupštini Srbije predloži zakon po kome je jedan od uslova za izbor direktora škole – članska karta Srpske napredne stranke“.

BONUS VIDEO Pregled velike sramote: Kako se Vučić pretvarao da ne zna za SNS kabadahiju iz Pećinaca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare