Dragan Đilas Foto:Ivan Dinić/Nova S

U večerašnjem "Utisku nedelje" gosti emisije bili su predsednik SSP-a Dragan Đilas, docent na FPN-u Milan Krstić i predsednik DSS-a Miloš Jovanović, a povela se polemika i da li će biti novih izbora u Beogradu.

„Vučić je, ne meni, već građanima Srbije i Beograda obećao nove izbore u Beogradu. Rekao je da će ih biti kada ih opozicija bude tražila. Evo, mi smo opozicija i tražimo izbore i očekujemo ih u martu i aprilu jer je tako rečeno. Verujem da će ljudi sada i više glasati za opoziciju nego u aprilu jer se ovaj grad raspada“, kaže predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Docent na Fakultetu političkih nauka Milan Krstić, pak, nije želeo da prognozira da li će novih izbora biti i naveo da u vladajućoj partiji ne postoji jedinstven stav kako se odnositi prema uvođenju sankcija Rusiji.

„Predsednik traži scenario u kome će naći on nastaviti da pliva sa svim strujama i u partiji i među onima koji podržavaju njegovu politiku. I rečeno je iz nekih njemu bliskih krugova da bi on mogao da podnese ostavku pa da ostavi drugima da se bave spoljnom politikom. Ali to je nerealan scenario, svi znamo da on lično kreira spoljnu politiku. Postoji i opcija da izbegne sve ove teme o sankcijama tako što će da se pozove na tehničku vladu i da se ne konstituiše vlada i da onda imamo još jedan ciklus od 60 dana od raspisivanja izbora, plus brojanje glasova. Ali ne verujem ni u taj scenario. Mislim da to da li će biti beogradskih izbora zavisi ko će biti u vladi“, objašnjava Krstić.

Lider DSS Miloš Jovanović navodi da mu neće smetati da se održe beogradski izbori ali da se sa tim ne treba igrati svake godine ili dve i da treba mandat još duži da bude.

„Vučić je izabran većinski i ima podršku većinsku. Nek preuzme odgovornost. Ove pretpostavke koje je Krstić izneo a koje postoje i u medijima, mislim da to neće proći i da neko iznosi te ideje je skandalozno, jer nema bežanja od odgovornosti“, zaključuje Jovanović.

***

BONUS VIDEO: Izjava Dragana Đilasa posle sastanaka u Vašingtonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare