Ana Brnabić i Skupština Srbije Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/EPA-EFE/Olivier Matthys

U skupštini Srbije za danas je zakazan skupštinski kolegijum posvećem konsultacijama u vezi primene preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o unapređenju izbornih uslova.

Kolegijum, koji čine šefovi svih poslaničkih grupa, je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić, a na dnevnom redu su konsultacije o daljem radu na primeni preporuka ODIHR-a, objavljenih nakom decembarskih izbora.

Pored poslanika vlasti, na konsultacijama biće prisutni i predstavnici koalicija „Srbija protiv nasilja“ (SNP) i „NADA“ koje su, sa inicijativom „ProGlas“ usaglasile jedistvenu platformu.

PROČITAJTE JOŠ:

Među njihovim ključnim zahtevima je revizija biračkog spiska, zaustavljanje zloupotrebe medija i održavanje svih lokalnih izbora u isto vreme, zajedno sa beogradskim izborima.

Iz SNP te saopšteno ranije i da će opozicija inistirati i na ispunjenju svih (25) preporuka iz konačnog izveštaja ODIHR-a.

Na sastanak su pozvani članovi Radne grupe za saradnju sa ODIHR u koordinaciji i praćenju primene preporuka za unapređenje izbornog procesa.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar